REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.8° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Nava Şcoală „Mircea” pleacă în marşul anual de instruire practică

Nava Şcoală „Mircea” pleacă în marşul anual de instruire practică

Replica API 20 mai 2017 | 00:00 386

Nava Şcoală „Mircea”, cu un echipaj de 163 de marinari militari la bord, dintre care 34 de studenţi din anul al II-lea de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, 36 de elevi din anul I ai Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, opt cadeţi străini de la academiile navale din Bulgaria, China, Grecia şi Polonia, va efectua, în perioada 23 mai - 22 septembrie, marşul anual de instruire practică.

Anul acesta, „Mircea” va parcurge peste 9.800 de mile marine şi va avea escale în 11 porturi din ţări cu deschidere la Marea Mediterană, Marea Nordului, Marea Baltică şi Oceanul Atlantic. În premieră, Forţele Navale Române şi Marina Militară a Republicii Federale Germane au încheiat un acord de cooperare în domeniul instruirii viitorilor ofiţeri de marină, care sa va derula pe durata întregului voiaj. Astfel, la bordul Navei Şcoală „Mircea”, vor fi ambarcaţi, în două serii egale ca număr de studenţi, 110 cadeţi şi 13 instructori germani.

Cele 123 de zile ale marşului de instrucţie din acest an, în care Nava Şcoală „Mircea” va efectua escale în porturile din Ajaccio (Franţa), Vigo (Spania), Den Helder (Olanda), Halmstadt (Suedia), Kotka (Finlanda), Turku (Finlanda), Gdynia (Polonia), Wilhelmshaven (Germania), Lisabona (Portugalia), Palma de Mallorca (Spania) şi Chania (Grecia), vor reprezenta o oportunitate deosebită de instruire în comun a cadeţilor români şi străini, dar şi un bun prilej de evaluare, într-un cadru competitiv, a calităţilor navei şi a echipajului.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In Ro.sunt trei sectoare de pregatire navigatori cu interese strict limitate in interese.Invatamanul;Academia, UMC si Colegiu Nautic.acorda diplome si atat.Ceronav acorda competente,ANR-ul,acorda documente ca sa poti urca pe vapor numai daca ai navigat.Intreb de ce aceste marsuri cu Mircea nu sint considerate stagii de practica ,inclusiv pentru cadetie.?
0
0
si mie imi plac lucrurile vechi dar daca nu il modifici cu tehnologie de ultima generatie deghizata in cea veche ca sa nu ii strice aspectul retro, nu are niciun sens sa incerci sa inveti ceva pe nava asta decat daca, dupa ce ai devenit maestru pe tehnologia moderna vrei sa-ti imbunatatesti calitatile in stilul scoalii vechi
0
1
Cadetii romani nu isi gasesc de munca in proportie de 80 % despre ce vorbiti? In alte tari se pleaca ofiteri doar cu liceu iar din cazua coruptiei si incompetentei din invatamant ANR si CERONAV marinarii romani vor deveni someri directorii Grigore Mezei Pana Cupsa Trandafir etc stiu de ce
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218