REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Nava scufundată în portul Midia a fost adusă la cheu!

Nava scufundată în portul Midia a fost adusă la cheu!

Replica API 26 februarie 2020 | 09:17 320

După luni de zile de scufundarea în Portul Midia, epava navei încărcată cu 14.000 de oi a fost adusă la cheu în cursul serii de marți, 25 februarie.

Urmează descărcarea cadavrelor aflate la bord. Se eliberează puntea GSP Bigfoot2 care este platforma de lucru pentru descărcare, urmând să fie executate lucrări la epavă pentru a fi posibilă descărcarea.Reprezentanții GSP spun că s-au luat toate măsurile ce se impun privind protecția oamenilor și a mediului.

“Echipele GSP au finalizat cu succes ranfluarea Queen Hind. Operațiunea este unică, din datele noastre, în regiunea Mării Negre. Nava este stabilizată la cheu. Ne bucurăm că am restabilit normalitatea în Portul Midia, după un efort uman și tehnic neîntrerupt”, a specificat Gabriel Comănescu, președintele Grup Servicii Petroliere. Peste 100 de angajați și colaboratori GSP au lucrat non-stop la acest proiect. Echipa de 20 de scafandri a lucrat chiar și în patru ture. „GSP a alocat toate resursele necesare acestui proiect. Suntem conștienți, pe deplin, de caracterul de urgență al lucrării. Am lucrat repede și bine. Fără incidente de siguranță sau de mediu”, a mai declarat CEO-ul companiei. Compania GSP a mobilizat, pentru operațiunea de ranfluare, cea mai mare macara maritimă din bazinul Mării Negre, GSP Neptun. Specialiștii noștri au folosit barje pentru stabilizarea Queen Hind. “Nu a fost o operațiune ușoară. Am readus pe linia de plutire o navă cu o lungime comparabilă cu un teren de fotbal. Vorbim despre o operațiune deosebit de complexă, pe care GSP a reușit să o finalizeze, fără incidente, într-un timp record, raportat la alte proiecte similare”, a subliniat președintele GSP.

Compania GSP demarează faza doi a planului agreat cu partenerii noștri de la Portul Constanța. Misiunea de a elibera Queen Hind de încărcătura biologică, în condiții de siguranță atât pentru personalul implicat, cât și pentru mediu se va desfășura în colaborare strânsă cu autoritățile locale și naționale cu atribuții în acest sens.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai voi sunteti nebuni ? Pentru ce felicitari anr si capitania midia ?
0
0
Nu am vazut calculatia. sunt curios sa compar devizul cu oferta financiara.
0
1
Au luat milioane de euro 3 mil le imparte cu fagadau capitania port etc asa se fura bani in rom
2
0
Felicitari GSP ! Succes in continuare cu ecarisajul!
5
4
acum pe caldura incep mustele sa miste...nu stiam de unde venea duhoarea aia alaltaieri prin toata constanta, acum stiu !
3
2
Contractul cu dedicatie a fost finalizat
6
2
In sfarsit,totusi cei care s-au ocupat de treaba asta ar fi putut sa spuna si cat a costat operatiunea,eu nu cred informatia asta este doar un detaliu nesemnificativ care nu trebuie facut public.
8
1
Felicitari ANR Capitaniei Midia !!!
3
14
Adio baie in mare anul asta!
11
2
Pe Daniel Georgescu de la canale cand il dati afara?!
8
0
Salariile cand le platiti ? Comanescu proprietar de sclavi.
19
0
Au murit atatea Oi si Miei pula Sica Mando Lina zis Limba de la pantofi lui klausugelus
5
18
felicitari firmei!
15
19

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367