REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
18.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Nava umanitară Ocean Viking îşi reia operaţiunile de salvare a migranţilor din Mediterana

Nava umanitară Ocean Viking îşi reia operaţiunile de salvare a migranţilor din Mediterana

Replica API 12 ianuarie 2021 | 00:00 881

Nava de salvare Ocean Viking a organizaţiei umanitare franceze SOS Mediterranee a pornit luni într-o nouă misiune în Marea Mediterană, relatează agenţia DPA, citată de Agerpres.

Nava implicată în operaţiuni de salvare a migranţilor din Marea Mediterană a părăsit portul din Marsilia, Franţa, cu un echipaj format din douăzeci şi doi de membri, a scris pe Twitter SOS Mediterranee.

"Privim înainte către următoarea misiune cu sentimente contradictorii", a declarat pentru DPA purtătoarea de cuvânt a SOS Mediterranee, Jana Ciernioch.

"Suntem uşuraţi că putem salva din nou după o blocadă de cinci luni", a spus ea. Însă pandemia de coronavirus a provocat un sentiment de nesiguranţă pentru misiune deoarece, spre exemplu, încă nu a fost rezolvată problema locului în care ar putea fi duse persoanele salvate. "Nu există o soluţie reală pentru catastrofa umanitară din zona centrală a Mediteranei", a adăugat Ciernioch.

Ocean Viking şi-a reluat la 22 iunie activităţile pe mare după trei luni de întrerupere cauzată de criza sanitară globală, îndreptându-se spre zona Mediteranei Centrale. La sfârşitul aceleiaşi luni, echipajul navei a salvat 118 migranţi plecaţi din Libia. La 22 iulie, paza de coastă italiană a anunţat că a pus sub sechestru nava Ocean Viking după ce a găsit "mai multe nereguli de natură tehnică şi operaţională care pot periclita nu doar siguranţa echipajului, ci şi a celor care au fost sau ar putea fi salvaţi". SOS Mediterrannee a condamnat la acea vreme măsura susţinând că este "o manevră de hărţuire administrativă flagrantă cu scopul de a împiedica activitatea noastră de salvare de vieţi". Ordinul a fost ridicat în decembrie, după ce nava a fost dotată cu echipamentul de siguranţă necesar.

Nava de salvare funcţionează în Marea Mediterană din august 2019.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369