REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Navalnîi rămâne în închisoare: Tribunalul din Moscova a menținut verdictul de 9 ani de detenție

Navalnîi rămâne în închisoare: Tribunalul din Moscova a menținut verdictul de 9 ani de detenție

Replica API 25 mai 2022 | 22:58 767

Tribunalul din Moscova a refuzat să accepte recursul liderului opoziției din Rusia Alexei Navalnîi, relatează Interfax. Politicianul rus a fost condamnat inițial la nouă ani pentru „fraudă” și sfidarea justiției.

Sentința inițială a intrat astfel în vigoare, iar Navalnîi va fi transferat în curând într-un penitenciar cu regim strict.

Un penitenciar cu regim strict diferă de unul general, după cum explică Interfax. În închisorile de înaltă securitate condamnații au restricții mari privind numărul de vizite, colete, scrisori, cheltuirea banilor din contul personal, durata plimbărilor zilnice în aer liber.

Navalnîi însuși a participat la proces prin intermediul videoconferinței.

Procuratura a insistat asupra corectitudinii verdictului și a cerut ca acesta să rămână neschimbat.

Apărarea opoziției a cerut instanței să anuleze verdictul și să-l achite pe Navalnîi.

După ședință, apărarea lui Navalnîi a declarat pentru Interfax că va ataca decizia Tribunalului orașului Moscova. "Desigur, vom face apel", a declarat avocatul Vadim Kobzev.

Pe lângă cei 9 ani, Navalniî trebuie să achite o amendă de 1,2 milioane de ruble.

De ce este acuzat politicianul rus?

Procurorii susțin că Navalnîi a creat un grup organizat format din asociații săi Leonid Volkov, Roman Rubanov și alți complici, care au colectat bani de la un număr nelimitat de persoane pentru activitățile "Fundației Anticorupție", "Fundația pentru Protecția Drepturilor Cetățenilor" și "Sediul Navalnîi" și campania prezidențială din 2018.

Potrivit versiunii anchetei, cu care instanța a fost de acord, în locul activităților statutare ale ONG-urilor organizate de acesta, Navalnîi a cheltuit bani pe „extremism” și „nevoi personale”.

În plus, ancheta a constatat că Navalnîi a încasat bani pentru campania prezidențială, fiind condamnat și lipsit de vot pasiv, "inducând astfel în eroare donatorii cu privire la adevăratele lor scopuri".

În total, potrivit Comitetului de anchetă, Navalnîi și complicii săi „au furat și au cedat fondurile a patru cetățeni, la discreția lor, pentru o sumă totală de 2.693.503 ruble.”

În plus, spun anchetatorii, Navalnîi a comis o insultă la adresa justiției.

Navalnîi l-a insultat pe procurorul Ekaterina Frolova, care a susținut urmărirea penală împotriva sa la un proces de calomnie.

Navalnîi a pledat nevinovat și a declarat că acțiunile care i-au fost imputate constituie o activitate politică normală, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614