REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Nave neînmatriculate şi modificate pentru trafic de combustibil, descoperite la Hârşova

Nave neînmatriculate şi modificate pentru trafic de combustibil, descoperite la Hârşova

Replica API 18 septembrie 2015 | 00:00 205

Poliţia în acţiune:

Poliţia în acţiune:

Oamenii legii au organizat o acţiune pentru creşterea siguranţei navigaţiei pe apă, protejarea ecosistemelor de pe Dunăre, lacurile interioare şi din zonele protejate, combaterea evaziunii fiscale şi prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal. În urma controalelor, mai multe nereguli au fost depistate, inclusiv la Hârşova. Astfel, poliţiştii de la Postul de Poliţie T.N. Hârşova au depistat, la data de 6 august a.c., pe braţul Borcea al Dunării, un bărbat, de 35 de ani, din comuna Vlădeni, judeţul Ialomiţa, în timp ce conducea fără certificat corespunzător, o ambarcaţiune din lemn tip lotcă, având ataşat un motor, care îi fusese încredinţat de un alt bărbat, de 66 de ani.

Pe numele acestora au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere fără drept a unei nave fără brevet sau certificat de capacitate corespunzător şi încredinţarea cu ştiinţă spre conducere a unei nave către o persoană care nu posedă brevet sau certificat de capacitate corespunzător.

Ulterior, la data de 21 august a.c., poliţiştii au depistat un bărbat, de 21 de ani, din comuna Rasova, judeţul Constanţa, care conducea pe fluviul Dunărea, fără a deţine certificat de capacitate corespunzător, o ambarcaţiune tip luntre, neinscripţionată şi neînmatriculată, ce avea compartimentele pupa şi prova modificate şi etanşeizate pentru transport de combustibil şi care era propulsată de un motor. În cauză a fost înregistrat dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de punerea în exploatare sau navigaţie a unei nave neînmatriculate, iar ambarcaţiunea şi motorul aferent au fost ridicate, pentru continuarea cercetărilor.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367