REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Navetiştii şi-au blestemat zilele când au ajuns la Podul Agigea: au fost plimbaţi dintr-un autocar în altul

Navetiştii şi-au blestemat zilele când au ajuns la Podul Agigea: au fost plimbaţi dintr-un autocar în altul

Replica API 2 octombrie 2013 | 00:00 164

De ieri a intrat în vigoare restricţia pentru maşinile cu tonaj mai mare de 3,5

De ieri a intrat în vigoare restricţia pentru maşinile cu tonaj mai mare de 3,5

Pe lângă inundaţii, acoperişuri smulse şi copaci căzuţi, din pricina vremii au avut de furcă şi navetiştii. Mai exact, este vorba despre cei ce sunt nevoiţi să meargă către Agigea sau retur, iar în dimineaţa zilei de marţi, 1 octombrie, au fost lăsaţi în ploaie pentru a trece podul Agigea pe jos. Nervoşi la culme, constănţenii au spus că aşa ceva nu se poate, pe asemenea vijelie să fie lăsaţi să se ude până la piele. După ce spiritele s-au încins, reprezentanţii companiilor de transport ce operează în acea zonă au găsit numaidecât o soluţie. Prin urmare, la capetele podului se aflau postate mai multe microbuze, dar şi autocare.

Care a fost planul? Unul foarte simplu. Spre exemplu, cei care merg către Agigea, iau microbuzul sau autocarul obişnuit. Dacă acesta depăşeşte capacitatea de 3,5 tone va opri la intrare pe pod, iar călătorii sunt preluaţi de un microbuz ce se încadrează în norme, care îi trecea podul. La finele acestuia, călătorii coborau şi erau preluaţi de cel de-al treilea autovehicul, care nu se mai oprea până la destinaţie. Toată ziua de marţi a fost un dute-vino pe respectiva porţiune de drum, spre disperarea călătorilor, care au fost nevoiţi să urce şi să coboare de nenumărate ori pentru a ajunge la serviciu sau acasă. Circulaţia rutieră a fost închisă pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe podul de la Agigea, începând de marţi, 1 octombrie, potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Traficul pentru autovehiculele de mare tonaj se va desfăşura pe două variante de ocolire: pentru relaţia Bucureşti-Port Constanţa Sud-Agigea-Negru Vodă-Mangalia şi retur, traseul de ocolire va fi: A2 (Bucureşti-Constanţa-Nod rutier Medgidia)-DJ 381 (Nod rutier Medgidia-Ciocârlia de Sus)-DN 3 (Ciocârlia de Sus-Cobadin)-DJ 391 (Cobadin-Mereni-Topraisar)-DN 38 (Topraisar-Agigea)-DN 39 (Agigea-Mangalia) şi retur. Pentru relaţia Hârşova (DN 2A)-Tulcea (DN 22)-Port Constanţa Sud-Agigea-Negru Vodă-Mangalia şi retur, traseul de ocolire va fi: A4 (nod rutier Ovidiu-Nod rutier A4 cu A2)-A2 (nod rutier A4 cu A2-Nod rutier Medgidia)-DJ 381 (Nod rutier Medgidia-Ciocârlia de Sus)-DN 3 (Ciocârlia de Sus-Cobadin)-DJ 391 (Cobadin-Mereni-Topraisar)-DN 38 (Topraisar-Agigea)-DN 39 (Agigea-Mangalia) şi retur.

Autovehiculele cu regim de circulaţie prioritară au acces pe pod

Reamintim că, de la 1 octombrie şi până pe 30 noiembrie, circulaţia rutieră a fost închisă pe Podul Agigea pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. "În această perioadă va fi permisă, pe pod, circulaţia autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă. În această perioadă va fi permisă, pe pod, circulaţia autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară menţionate în OUG 195/2002, Art. 32, alin. (2) lit. a) +i b), atunci cand se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă. Menţionam faptul că instituirea restricţiilor de circulaţie, respectiv închiderea circulaţiei, este determinată de lucrările de reabilitare a podului de la Agigea, peste Canalul Dunăre Marea Neagră, situat pe DN 39 la km 8+988, respectiv lucrări de înlocuire a hobanelor existente", au transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanţii CNADNR. De asemenea, mai precizăm că premierul Victor Ponta declara, zilele trecute, că dacă se va considera că este un pericol, atunci CNADNR "are mandat" să oprească de tot circulaţia pe pod.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218