REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Navigatorii ar putea să fie SCUTIȚI de la restricțiile naționale de deplasare!

Navigatorii ar putea să fie SCUTIȚI de la restricțiile naționale de deplasare!

Replica API 7 aprilie 2020 | 00:00 2883

Sindicatul Liber al Navigatorilor și Federația Internațională a Transportatorilor cere autorităților române implementarea de urgență a măsurilor stabilite de Organizația Maritimă Internațională. Sindicaliștii doresc o Ordonanță Militară prin care personalul navigant maritim să fie recunoscut drept "lucrător-cheie", care oferă un serviciu esențial, dar și să fie scutiți de la restricțiile naționale de deplasare sau de circulație, pentru a facilita ȋmbarcarea sau repatrierea acestora.

Adrian Mihălcioiu

Navigatorii să se poată deplasa cu mijloace sigure

"Acest lucru înseamnă ca navigatorii să se poată deplasa cu mijloace sigure (transport special doar pentru navigatori), de la aeroport la navă sau de la aeroport la domiciliu, fără a efectua carantina impusă persoanelor care vin din zone roșii, eventual cu izolare la domiciliu 14 zile pentru cei ce revin acasă din voiaj.", a precizat Adrian Mihălcioiu, președintele Sindicatului Liber al Navigatorilor.

Totodată, este cerută testarea Covid-19 înainte de urcarea la navă sau înainte de a pleca din țară pentru navigatorii români care pleacă la schimb de echipaj. De asemenea, sindicaliștii vor acceptarea documentelor de identitate oficiale ale navigatorilor (registre de debarcare, certificate STCW, scrisori de îmbarcare) în scopul efectuării schimburilor de echipaj.

Dacă un navigator trebuie să coboare de la navă...

"Aceasta înseamnă că dacă un navigator care trebuie să coboare de la o navă dintr-un port românesc și îi lipsește un document sau este expirat, oricare din documentele enumerate mai sus pot fi socotite ca act de identificare a navigatorului respectiv și acceptat pentru repatriere.", a mai adăugat Mihălcioiu.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Marinatii nu vor in carantina. Da' o muie nu vor ei sau de asta se ocupa nevestele lor?
0
0
1.Voua vi se face rau si cand beti apa dimineata, betivanilor, nu va trebuie furtuni de cateva grade. 2.Sindicalistii cocalari unsi in functii pe vecie, pupincuristi profesionisti.
5
3
ptr cei care tot o trag cu munca grea a marinarilor: da' de ce nu v-ati facut judecatori , medici , soferi , etc...
12
10
astia cand vin din voiaj nu sunt tinuti in carantina, foarte bine, sa-si infecteze familiile prima data
5
11
Propunerea este buna, dar de la vorba la fapta este drum lung. Cupsa, a anuntat public ca "navigatorii care au actele expirate pot fi debarcati." Munca navigatorului este la fel ca a minerilor, uneori mult mai grea.
9
3
mwie si psdistului de cupsa, cel care a marit taxele la ceronav noaptea ca hotii. asta a facut kaktul de cupsa
11
0
Lucrator cheie ? Acum vedeti ? Ati facut dvs sau statul asta ceva ptr navigatori ? Ati oferit vreo scutire la ceva ? Ei isi traiesc viata cu adevarat in izolare ,poate acum intelegeti viata de navigator si o sa- i apreciati ca oameni ce aduc valuta in tara . Ei merita pensii speciale ,nu trintorii din guvern !
14
4
Si daca avem libera trecere prin aeroport, cu ce avion sa zburam bai nea sindicalistu lu peste? habarnist idiot. sa ziceam ca ajung la Schipol, cu ce avion vin la Otp? Pui mata avion pt cativa ca noi, cati? Guvernul lui alt peste mare, nu da doi bani pe noi, ca dealtfel ffff multa lume. Nu va mai dati balene in lighean ca e apa mica si va innecati....
11
0
asta si Stelica Ion de la USRi care a inceput vertiginos campania electorala in timp de pandemie. El chipurile ajuta navigatorii, nu mai putea de grija lor. Baaaa imi e scarba de voi, tara arde si voi va visati primari!habar nu aveti cu ce se mananca marinaria dar vreti sa ajutati. Si sunt numai specialisti inchipuiti la USRi Cta! Singurul care a facut ceva concret a fost Cupsa, asa pesedist cum e, chiar a facut ceva! restul sunt praf in ochi, se viseaza primari!
6
8
Asta nu sunt in stare de nimic... Nu ii duce pe ei capu sa implementeze asa ceva... Sa fim seriosi
8
2
Povesti Asta nu a facut niciodata nimic pt navigatosi A facut pt armatori A luat spaga Vedeti navigatori care au venit Vedeti conditiile
16
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102