REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

NAVIGATORII VACCINAȚI cu PRIMA DOZĂ de ASTRA ZENECA pot face RAPELUL mai DEVREME

NAVIGATORII VACCINAȚI cu PRIMA DOZĂ de ASTRA ZENECA pot face RAPELUL mai DEVREME

Replica API 13 aprilie 2021 | 20:25 2605

Navigatorii vaccinați cu prima doză de Astra Zeneca pot efectua anticipat rapelul după doar 4 săptămâni, în cazul în care aceștia trebuie să plece în voiaj, spun specialiștii. Vaccinarea anticipată se face doar în cazuri excepționale și nu mai devreme de a 29-a zi, perioada minimă stabilită de producătorul vaccinului, conform prospectului.

În România, rapelul la Astra Zeneca se administrează la 56 de zile, respectiv, 8 săptămâni, însă, se pare că navigatorii îl pot efectua, mai repede, și anume, după 4 săptămâni, în cazul în care pleacă în voiaj. Conform prospectului vaccinului Astra Zeneca, a doua doză se poate efectua într-un interval de 4 – 8 săptămâni de la prima doză, așa cum a fost stabilit în România.

Iată ce scrie pe prospect

„A doua injecție poate fi administrată la 4 - 12 săptămâni după prima injecție.Veți fi anunțat când trebuie să reveniți pentru a doua injecție. Dacă se administrează prima injecție cu Covid-19 Vaccine Astra Zeneca, a doua injecție pentru finalizarea schemei de vaccinare trebuie să fie tot cu Covid-19 Vaccine Astra Zeneca”, este notat în prospect, conform Agenției Naționale a Medicamentului.

Vaccinarea anticipată se face doar în cazuri excepționale

În situații excepționale, deși perioada stabilită de Guvern pentru rapel este de 56 de zile, se poate da o derogare navigatorilor, motivată de plecarea în voiaj, astfel încât aceștia să poată efectua rapelul anticipat, dar nu mai puțin de a 29-a zi, după 4 săptămâni, perioada minimă stabilită de producătorul vaccinului conform prospectului.

Cum se poate efectua rapelul anticipat

Conform specialiștilor pentru a beneficia de efectuarea rapelului anticipat, navigatorii trebuie să se prezinte la centrul de vaccinare cu următoarele acte: adeverință de plecare în voiaj, bilete de avion și/sau contractul de ambarcare care să dovedească plecarea în voiaj înainte de data inițială programată pentru rapel, cerere pe propria răspundere prin care se solicită efectuarea anticipată a rapelului.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ia vezi cum e cu mata
0
0
Auzi tu la el, ne iau chinezii joburile, haha. Cand a esuat Evergiven nu mai aveai soferi de tir?
1
0
Relu....du-te la baie si.....
3
0
Vreau sa vaginez anal o nevasta de vaporean
1
3
Ce sa mai zici la asa comentariu.. esti dus baiatule.. marinarii ca si alte categorii profesionale isi au rolul lor bine definit in economie, si da aduc bani multi pt ca muncesc ca sclavii cu anii pe mare dar si cheltuie la fel de mult..
11
0
marinarii sunt ca soferii de tir, daca se supara, avem soferii de tir, dupa mintea ta bolnava, doar marinarii ne aduc mancare. sper sa intre cat mai repede china sa va pierdeti joburile. asa e cand esti arogant, trebuie sa platesti. si multi cand ii intrebi cat e ceasu, se apuca sa spuna cat castiga si ce smecheri sunt ei. smecheria asta, ca orice smecherie, nu va tine mult.
4
11
Daca sa supara marineli si face greva ati ramas fara haleala, e ca si cum ati ramane in padure fara bani asa ca rapelati tot ce prindeti pana se intorc bossi acasica
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218