REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Navigatorul din Constanţa internat cu MALARIE a murit!

Navigatorul din Constanţa internat cu MALARIE a murit!

Replica API 8 iulie 2015 | 16:47 108

Al doilea deces înregistrat în judeţul nostru

Al doilea deces înregistrat în judeţul nostru

Un navigator din Constanţa, de 62 de ani, diagnosticat cu malarie a murit.

Bărbatul, întors de curând din Coasta de Fildeş, fusese transferat în comă la Institutul de boli infecţioase din Bucureşti.

Din păcate, medicii nu l-au mai putut salva.

“Malaria în România a fost eradicată din 1967. De atunci şi până în prezent avem numai malarii de import de la cazurile care pleacă, fie în scop turistic sau în scop de muncă, în zonele endemice, în principal în Africa de Vest. Anul acesta, noi am avut până în prezent şase cazuri de malarie confirmate. Unul a fost confirmat în trimestrul I, alte patru cazuri au fost confirmate în trimestrul II şi unul în trimestrul III, în luna iunie. Ultimul caz, la care vă referiţi dumneavoastră, este venit din zona endemică. A fost acolo să lucreze. A lucrat două luni şi a venit în ţară la sfârşitul lunii iunie, cu avionul, pe ruta Coasta de Fildeş-Paris-Otopeni-Constanţa. A avut semne de boală la sfârşitul lunii, imediat după ce a venit la Constanţa. Semnele de boală se referă la frisoane. S-a prezentat la un medic de familie care în mod corect la îndrumat la un laborator să facă examenele specifice malariei. În momentul în care a fost confirmat, pe data de 6 iulie a.c., s-a prezentat pentru internare la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. Acolo s-a pus diagnosticul de malarie în baza unor date clinice şi de laborator. Apoi s-a iniţiat tratamentul. În cursul zilei de 7 iulie a.c. s-a agravat starea lui de sănătate şi a fost transferat la Spitalul Victor Babeş. Astăzi ne-au sunat cei de la Spitalul Victor Babeş şi ne-au spus că pacientul ar fi decedat la câteva ore după ce a ajuns la Bucureşti. Este al doilea deces înregistrat în acest an”, a declarat, pentru “Replica”, dr. Suzan Ibram, şeful Compartimentului Supraveghere Control Boli Transmisibile din cadrul Direcţie de Sănătate Publică din Constanţa.

De precizat faptul că şi un pilot de 46 de ani din Bacău a fost transferat cu un elicopter SMURD la Institutul de boli infecţioase din Bucureşti. El este internat în comă cerebrală, intubat şi ventilat mecanic. Alături de el mai sunt şi alţi pacienţi în salon şi asta pentru că boala nu se transmite de la un pacient la altul.

Autorităţile din Bacău verifică dacă mai sunt şi alte persoane bolnave.

În ultimii ani, toţi pacienţii cu malarie au fost salvaţi.

Malaria este una dintre cele mai frecvente boli infecţioase şi este o adevărată problemă de sănătate publică.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102