REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Năvodărenii au ieşit în stradă. Vezi de ce

Năvodărenii au ieşit în stradă. Vezi de ce

Replica API 18 iunie 2011 | 00:00 100

Primăria Năvodari a organizat, sâmbătă, 18 iunie, la iniţiativa primarului Nicolae Matei "Marşul curăţeniei", o acţiune prin care edilul îşi propune promovarea şi menţinerea unui oraş curat pentru viitorul locuitorilor şi al litoralului din nordul judeţului. Sute de năvodăreni au venit în centrul oraşului pentru a fi alături de primarul Matei şi reprezentanţii SC Polaris SA, societatea care asigură curăţenia în cartierele din Năvodari. Societatea a venit la acţiune cu nu mai puţin de 10 maşini de curăţenie, 300 de containere şi 1.200 de pubele de gunoi. Primarul a declarat că acţiunea se înscrie în seria iniţiativelor de a trăi într-un oraş curat, într-un oraş în care nu încap nici gropi de depozitare a deşeurilor industriale, ci într-unul în care sunt promovate curăţenia şi turismul. "Începem un nou ciclu în ceea ce priveşte curăţenia oraşului. Am încheiat un alt contract, o licitaţie pe 8 ani, un contract privind menţinerea permanentă a stării de curăţenie în oraşul Năvodari. Odată cu semnarea acestui contract, firma care a adjudecat s-a angajat să doteze toate asociaţiile de proprietari cu containere, pubele. Vom începe selectarea gunouilui menajer pe categorii, încercăm să cultivăm şi să educam populaţia oraşului Năvodari să păstreze starea de curăţenie. Fără o educaţie în acest sens, oraşul nu va putea fi permanent curat. Adminstraţia îşi face datoria, dar am nevoie ca şi populaţia să fie alături de administraţie şi de mine. Contractul semnat este drastic, putem să-l reziliem dacă firma prestatoare nu îşi face treaba - nu doar să nu le plătim facturile. Dacă nu îşi fac treaba le percem penalităţi şi sunt penalităţi usturatoare", a spus primarul Nicolae Matei la finalul acţiunii.

Un alt anunt pe care primarul a ţinut să-l facă în faţa sutelor de locuitori din oraş este că data de 18 iunie să fie declarată Ziua Curăţeniei în oraşul Năvodari. "A fost propunerea unui prieten din oraşul Năvodari şi eu îmi doresc ca în această perioada să fie curăţenie, iar pe 18 iunie doar să facem acel bilanţ şi să vedem dacă într-adevar este păstrată starea de curăţenie sau dacă mai trebuie să facem ceva în acest sens. Ca primar nu am avut nevoie să le cunosc pe toate şi de aceea, am nevoie de cetăţeni care să vină cu idei, propuneri pe care să le materializăm", explica primarul Nicolae Matei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614