REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

NĂVODĂRENII beneficiază de REDUCEREA vârstei de PENSIONARE

NĂVODĂRENII beneficiază de REDUCEREA vârstei de PENSIONARE

Replica API 11 noiembrie 2020 | 00:47 4426

Veste uriașă pentru năvodăreni! Legea iniţiată de deputatul constănţean George Vişan, care prevede că persoanele care locuiesc în zonele afectate de poluare beneficiează de reducerea vârstei, a fost promulgată. Singura localitate din județul Constanța care va beneficia de prevederile acestui act normativ este Năvodari.

Legea inițiată de deputatul PSD de Constanța, George Vișan, a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis și a intrat în vigoare! Potrivit acestei legi, persoanele care au trăit cel puțin 30 de ani în zone afectate de poluare din cauza activității unor combinate sau activități industriale vor beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu 2 ani.

Contactat de către reporterii cotidianului Replica de Constanța, primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, a declarat: „Nu pot să fiu decât foarte încântat că inițiatorul acestui proiect este un coleg din cadrul Partidului Social Democrat, un coleg din zonă, mai exact George Vișan. Este un lucru foarte bun și nu pot decât să-mi felicit colegii. Este un proiect social democrat. Orașul nu este poluat, ăsta este mesajul meu foarte clar către toți cei care doresc să investescă în orașul Năvodari dar și către cei care locuiesc în acesta. Orașul nu este toxic. Mulți dintre noi, cei care am lucrat la USAS sau la Rompetrol, am stat chiar între conducte, una este să inspiri aerul dintre pompele de refulare pe anumite produse și alta este să locuiești în oraș.” a spus primarul.

Ce presupune actul normativ

Actul normativ prevede că „persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă din cauza extracţiei, preparării şi arderii cărbunelui sau a şisturilor bituminoase, a extracţiei şi preparării minereurilor de uraniu, a extracţiei şi prelucrării minereurilor feroase şi neferoase cu conţinut de praf sau de emisii de gaze cu efect de seră, de amoniac şi derivate, de cupru, plumb, sulf, azot, fosfor, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, feldspat şi siliciu ori de radiaţii din minereuri radioactive, hidrogen sulfurat, crom trivalent, crom hexavalent, cianuri, de pulberi metalice şi/ sau de cocs metalurgic, a prelucrării ţiţeiului sulfuros, desulfurarea benzinei, a ţiţeiului parafinos şi neparafinos, a distilării ţiţeiului în vederea producerii păcurii şi a uleiurilor” în mai multe localităţi şi pe o rază de 8 kilometri în jurul acestora beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un gest de comstiinta stiind ca multi nu apuca pensionarea macar o scanteie de speranta ce le da un mic impuls la viata asta frumoasa ce-o traim noroc cu partu si talibanul nazist !
1
0
Cel ce-si spune "Muncitor" considera ca a beneficia de o reducere a varstei de pensionare cu 2 ani pt ca ai locuit minim 30 de ani intr.un mediu poluat e pomana... arde-ti legitimatia de USR pt ca scrii doar prostii!
1
0
Pomeni peste pomeni. Ajungem rau de tot. Numai defavorizati si nobili cu pensii speciale in tara asta de la o vreme.
6
3
FELICITARI DL CARAIGNAT PENTRU REALIZAREESTI CEL MAI TARE
2
5
ma mut in Navodari SMM
2
1
Expunerea de motive a fost redactata de dl. Caraignat Ion - schija rugbistul si dna inginer Suciu Florica si a fost transmisa domnului deputat . La insistentele domnului Caraignat Ion presedinte Cartel ALFA filiala Constanta, domnul deputat a depus aceasta initiativa.
6
6
Aici au functionat tabere de copii, plaje la care veneau turisti.Se pune problema daca aceasta regula nu va deschide usa la noi revensicari de la stat.N am terminat cu proprietatile si va incepe alta.Putul gandirii ciudate este nesecat pe aceste plaiuri.Poate dam o pleasca si pt asta Alegem pe baza de biografii romantate , si de aici o gramada probleme
5
3
Asa cum schija Caraignat Ion - a reusit sa obtina o sponsorizare pentru echipa de rugby copiii din Navodari ,a mai facut un lucru pt locuitorii orasului Navodari ,prin modificarea legii pensiilor.
5
5

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102