REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

NĂVODARI: au fost furate panourile fotovoltaice de pe stâlpii de iluminat. Hoţii nu au fost prinşi nici după 2 ani

NĂVODARI: au fost furate panourile fotovoltaice de pe stâlpii de iluminat. Hoţii nu au fost prinşi nici după 2 ani

Replica API 6 aprilie 2018 | 11:01 380

Dosar în lucru

Dosar în lucru

În urmă cu doi ani, la Năvodari s-au montat aproximativ 200 de stâlpi de iluminat public, prevăzuţi cu panouri fotovoltaice, pentru reducerea consumului de de materiale (cabluri şi alte echipamente specifice), al forţei de muncă, întrucât nu a fost nevoie de săpat şanţuri şi pozat cabluri subterane, ca să nu mai vorbim de consumul de energie electrică, care este 0.

Proiectul, lansat încă din 2011, pe vremea fostului primar Nicolae Matei, a fost unul destul de inspirat, iar localnicii l-au privit cu ochi buni. Drumul care face legătura dintre localitatea Lumina şi oraşul Năvodari, până aproape de podul rutier care traversează Canalul Dunăre- Marea Neagră, a fost iluminat în acest mod. Şoferii s-au bucurat şi mai mult, întrucât a crescut vizibilitatea pe timp de noapte în acea zonă. Numai că nu avea să se bucure doar şoferii care tranzitează acel drum şi localnicii.

Nici nu au fost bine montaţi aceşti stâlpi, că au mai fost şi alte persoane care au „beneficiat” de pe urma lor, sau, mai bine zis, de pe urma panourilor fotovoltaice. Astfel, la scurt timp de la montare, panourile fotovoltaice din dotarea ultimilor şapte stâlpi dinspre Lumina, au dispărut „ca prin minune”.

Nu se ştie cu exactitate cum au procedat, dar se bănuieşte că persoane necunoscute au pus scara şi le-au demontat, pur şi simplu, fără ca cineva să le întrebe de sănătate. Vorbim de 14 panouri fotovoltaice, demontate de pe şapte stâlpi, iar prejudiciul creat depăşeşte 15.000 lei. La Poliţia Oraşului Năvodari a fost înregistrat un dosar de furtt calificat, iar cine va răspunde pentru acest prejudiciu şi cine îl va suporta, rămâne de văzut la finalul anchetei. (Daniel ALBU)

VIDEO:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Intrebatii pe fratii lazar
1
0
... terenurile care sunt in extravilan , sunt ale consilierilor si ale fostului primar , prin interpusi ! Unde draq s-a mai vazut drum in camp cu trotuare ?!?! Cine plm se plimba pe trotuare in camp ? POCORA - Nevasta-sa au cacat cel mai rusinos drum din Europa . Rade toata tara de Navodari ! D.N.A nu se sesizeaza ?!?? Aia isi construiesc hotel din ciordelile de la drum ! Dar la Primaria Navodari OMERTA functioneaza ! Mama lor de hoti !
3
0
De ce dracului au montat aceste panouri pe un drum de tara ? Eu din cate cunosc acestea se minteaza pe marginea soselelelor si nu pe parginea drumului de rara Navodari - Lumina.
4
1
Faceti domle o ancheta cap coada despre acest drum. Este singurul drum din europa care are borduri dar nu are scurgere, neterminat si vai de mama lui. Sa vedem cat a costat pana acum, cat va costa si cand va fi gata. Pe hoti nu cred sa-i mai prinda cineva nici pe cei de panouri nici pe cei care au bagat in buzunare juamatate din banii destinati acestui drum .
3
0
Acestea sunt adevaratele succese ale Politiei Constanta.
4
1
Militia nu rezolva dosare daca infractiunile nu sunt filmate de camerele de supraveghere ale particularilor? Cum sa rezolve militienii dosarele cu burtile pline, mai ales ca ieri si-au luat norma de hrana?!
5
2
Bai astia suntem ca natie de oameni . Orice se fura dam vina mereu pe politicieni,dar si noi daca avem ocazia acelasi lucru facem ca doar si politicieni tot dintre noi vin . Ca drept dovada reportajul de mai sus se fura orice . Ce tot plangem ca nu se face o tara ca afara ca noi furam din orice pozitie cale ferata , semne reflectorizante de pe autostrada ce or face cu alea nu pricep , cosuri de gunoi ca oricum nu ne trebuie aruncam pe jos , cand au ajuns romanii afara si au vazut pungi pentru rahatul de caine in parcuri le au furat si pe alea ca da o punga nu strica .
3
5
Nu sunt furate!!!Ele sunt dar ard doar o ora doua maxim!!!
4
1
Le a furat Matei si pe astea dal in mortii masi de puscarias
4
1
astia le-au furat!!! MOARTE TIGANILOR!!!
5
0
Au plantat niste amarati de stalpi de 2 lei pe o portiune de drum nefinalizata.lucru romanesc
4
0
Ai gresit matematica baiatul meu
3
2
Ei se plimba cu masina, spui ca sunt directori generali
7
0
deci, 150000 de impartit la 14, revin 10714 lei per bucata. al dreaq-ului borfas cu iluminatul lui cu tot.
4
1
"Meseriasii" au ales sa iasa , pe buna dreptate , la pensie ! A mai ramas Coman , ca el a fost uns loctiitor . Cat despre meserie ...
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367