REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Năvodari va avea o unitate de îngrijiri persoane vârstnice

Năvodari va avea o unitate de îngrijiri persoane vârstnice

Replica API 8 iulie 2019 | 00:41 366

O investiție de aproximativ trei milioane de lei, din fonduri europene, va fi realizată în orașul Năvodari, pentru realizare unei Unități de îngrijiri persoane vârstnice și a unui centru de zi. Acestea urmează să fie realizate într-un proiect realizat prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Est.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8: „Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale”, Prioritatea de investiții 8.1: „Investiţiile în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreare, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de colectivitățile locale”, Operațiunea 8.3 – Creşterea gradului de acoperire cu servicii sociale.

Proiectul va fi implementat în orașul Năvodari, pe o perioadă de 34 de luni (respectiv între 06.05.2017 și 28.02.2020) are o valoare totală de 2.921.169,96 lei, din care 2.249.599,60 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă acordată din Fondul European de Dezvoltare Regională, 344.056,40 lei este valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național, iar 327.513,96 lei este contribuţia beneficiarului.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de îmbunătățirea calității infrastructurii serviciilor sociale din orașul Năvodari și ridicarea lor la standarde europene, pentru asigurarea unui acces egal al cetățenilor la aceste servicii, contribuind astfel la atingerea obiectivului european al coeziunii economice și sociale, iar obiectivele specifice sunt: creșterea responsabilității autorităților locale față de persoanele vârstnice care necesită îngrijire și suport pentru a-și continua viața în propria familie și locuintă și întărirea capacității acestora de a raspunde acestui obiectiv, creșterea calității vieții persoanelor vârstnice dependente, respectarea demnității și a libertății de a alege a acestei categorii de populație aflată în nevoie, transformare sală de ședinte în unitate de îngrijiri și centru de zi pentru persoane vârstnice prin reabilitare, modernizare și extindere clădire existentă, în vederea oferirii de servicii sociale destinate persoanelor vârstnice.

Până la finalul perioadei de implementare a proiectului, urmează a se realiza lucrări de reabilitare, modernizare, extindere și transformare sală de ședințe în unitate de îngrijiri persoane vârstnice și centru de zi.

Vineri a avut loc conferința de lansare a proiectului.

„Am participat, alături de colegii mei, la conferința privind implementarea proiectului „Unitate de Îngrijiri Persoane Vârstnice și Centru de Zi Oraș Năvodari”. Investiția, în valoare de aproape 3 milioane lei, va fi realizată din fonduri europene, partea de cofinanțare a Primăriei fiind de 327.000 lei.

Unitatea de îngrijiri persoane vârstnice și centru de zi oraș Năvodari este un proiect foarte important pentru ceea ce înseamnă sistemul de sănătate al orașului nostru. Centrul medical multifuncțional, care va fi gata în curând, va fi vârful de performanță, dar sistemul de prevenire este foarte important deoarece putem avea grijă de vârstnicii orașului înainte să ajungă bolnavi la spital.

Este un proiect prin care dorim să avem grijă de persoanele vârstnice care sunt în nevoie, oameni de care, trebuie să recunoaște, societatea are din ce în ce mai puțină grijă.

Prin angajarea de personal specializat o să putem ajunge la oamenii de care nu mai are nimeni grijă, îi vom putea monitoriza din punct de vedere medical, vom putea să îi implicăm în diferite activități”, a afirmat primarul Florin Chelaru.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe bune...Nu se va face nimic pentru cetatenii de rand. Strazile sunt pline de gropi , vezi strada Recoltei , strada Viilor etc. Schimbam pavele iar si iar in loc sa reparam drumurile. RUSINE.
1
0
Bafta, tit mai mult localitati sa faca ce faceti voi, va trebuie personal calificat si bine pregatit, nu ca acum!
1
0
Tare imi este teama ca si acest proiect o sa aiba soarta parcului de distractie, bursei de peste, centru de afaceri etc.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920