REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Nazare, ministrul Transporturilor: "Pe 30 iunie se va da drumul traficului pe Autostrada Soarelui"

Nazare, ministrul Transporturilor: "Pe 30 iunie se va da drumul traficului pe Autostrada Soarelui"

Replica API 31 martie 2012 | 00:00 136

I-a cerut lui Moga să i se plângă în particular

I-a cerut lui Moga să i se plângă în particular

Turiştii pot sta liniştiţi! Vor putea străbate, în această vară, drumul până pe litoral pe Autostrada Soarelui, a anunţat ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, după ce a "vizitat" autostrada. Ministrul a mai verificat lucrările, în urmă cu două săptămâni şi nu a avut o impresie prea bună atunci, spune el.

Ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare a vizitat vineri Autostrada Soarelui, tronsonul Medgidia-Murfatlar şi este foarte mulţumit de ceea ce a găsit, faţă de ultima vizită. "Am avut discuţii intense cu cosntructorul în urmă cu două săptămâni când am fost aici, am analizat stadiul lucrărilor şi, este adevărat, am avut unele dubii. Între timp, acest dubiu s-a elucidat", a spus Alexandru Nazare, care a confirmat faptul că pe data de 30 iunie lucrările vor fi gata. "După cum aţi văzut, suntem într-un stadiu suficient de avansat, faţă de acum două săptămâni, încât să spunem că se va circula pe data de 30 iunie", a mai spus ministrul. Dacă acest lucru nu se va întâmpla..."Dacă văd că lucrurile întârzie, o să-i forţăm să-şi facă treaba. Progresul pe ambele tronsoane este în grafic", a precizat ministrul Nazare. Totuşi, el a dorit să atragă atenţia asupra unui lucru foarte important: "Vreau să atrag atenţia la modul cum se face aprovizionarea pentru că este foarte important menţinerea ritmului actual. La viaducte trebuie să se lucreze 7 zile din 7, inclusiv noaptea, pentru că de asta depinde deschiderea traficului", a declarat ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare. "Este un tronson greu, dificil, şi o să-l monitorizez cu mare atenţie. Repet, în cazul în care vor fi întârzieri, voi lua măsuri imediat", a completat ministrul. El a mai precizat faptul că, pe tronsonul Cernavoda-Medgidia, 22 la % din lucrare este terminată, iar celălalt tronson este finalizat într-o proporţie de 78 %. Mai mult, Nazare a mai spus şi că lucrările la centura Constanţei vor fi gata pe aceeaşi dată, adică 30 iunie. Autostrada Soarelui nu a fost singurul motiv pentru care ministrul Alexandru Nazare a venit la Constanţa, ci şi protestul angajaţilor din Port. Ministrul a fost aşteptat de către Christian Gigi Chiru, preşedintele PDL Constanţa, şi de către senatorul PSD Nicolae Moga care a dorit să-i transmită ministrului că sunt oameni care nu şi-au primit banii în urma expropierilor. "Un astfel de caz ar fi şi Cornel Potârniche, de la SC Murfatlar SA, care spune că nu şi-a primit banii deşi i-a fost afectată o suprafaţă de 2,6 hectare. Sunt constructor şi vroiam să-i arăt ministrului tronsonul care a fost inaugurat. Acolo deja au căzut malurile. Lucrările sunt de proastă calitate şi dacă oamenii nu vor fi monitorizaţi şi puşi să muncească şi ziua şi noaptea nu vor fi rezultate", a spus senatorul Moga. Numai că ministrul nu a dorit să-l asculte pe senator, transmiţându-i că discuţiile ar dori să le poarte departe de ochii presei. "Mi s-a părut deranjat de faptul că l-am abordat şi mi-a spus că ne vedem în altă locaţie fără să menţioneze şi unde", a spus Moga.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218