REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Nea Mitică de la Eforie le face concurenţă avocaţilor

Nea Mitică de la Eforie le face concurenţă avocaţilor

Replica API 12 februarie 2018 | 00:00 338

Ani la rând, pe holurile instanţelor constănţene apare un personaj, devenit celebru deja, pe care lumea îl cunoaşte ca „nea Mitică”. El este un om căruia i-ar fi plăcut să devină avocat, dar probabil nu şi-a dat seama de asta decât foarte târziu, când deja era în vârstă. El este Dumitru Pârşan, din Eforie, „omul cu dosarele la subraţ”, pe care oamenii mai nevoiaşi îl pun să-i reprezinte în instanţă, în diferite procese. Este un personaj destul de simpatic, dacă stai de vorbă cu el, care-ţi dă impresia că îi place ceea ce face, dar şi tăios atunci când este contrazis. Omul nu încalcă legea şi uzează de unele „portiţe” care îi permit, legal, să facă acest lucru. Practic, persoanele care nu îşi pot permite să plătească un avocat, îl „angajează” pe „nea Mitică”, în sensul că îl împuternicesc, prin procură, să îi reprezinte în faţa judecătorilor, contra unor sume modice. Nu are studii de specialitate, în domeniul juridic, dar se pare că, în atâţia ani de când frecventează sălile de judecată, Dumitru Pârşan a învăţat şi unele chestiuni elementare de drept civil şi chiar penal, împreună cu procedurile aferente. Activitatea sa este, totuşi, limitată, rezumându-se doar la depuneri de înscrisuri şi formulat solicitări, în numele clienţilor săi.

După cum spuneam, Pârşan nu încalcă legea, cu toate că, uneori, avocaţii îl acuză că nu prea ar avea el ce căuta într-o sală de judecată, ba că le ia pâinea de la gură etc. În urmă cu mai mulţi ani, „nea Mitică” îşi deschisese, mai neoficial, chiar şi un birou de consultanţă, într-un container, ceva mai jos de Palatul de Justiţie Constanţa, însă a renunţat la el.

„Ne place de domnul Pârşan că ţine cu dreptatea”, ne-a declarat o femeie pe care acesta o reprezintă în instanţă de câţiva ani buni. Fiind din Eforie, Pârşan este o cunoştinţă mai veche şi a autorităţilor locale, cu care a mai intrat în conflict, din când în când. Chiar şi defunctul primar, Ovidiu Brăiloiu, cu care se tot certa, ne-a declarat, în urmă cu mai mulţi ani, că îl simpatizează pe „avocatul” Pârşan. „Mie mi-e simpatic, mai ales în ceea ce face. Are ceva probleme cu autorităţile, în general. Cred că de când se învârte pe la instanţe, a ajuns să cunoască şi procedurile. Dar de unde şi când a pornit toată pasiunea asta a lui, asta nu mai ştiu, este mai veche decât sunt eu primar. Aşa e el, nu ai ce să-i faci", ne-a declarat, la un moment dat, fostul primar Brăiloiu, trecut în nefiinţă anul trecut. Chiar şi fostul primar de la Eforie a recunoscut că îl ştie pe Pârşan de mare procesoman, şi chiar Pârşan recunoaşte acest lucru, iar pentru a-i tachina pe unii avocaţi, acesta le spune că are mai multe dosare decât ei. Vineri, 9 februarie a.c., a apărut, din nou, la „locul de muncă”, cu un braţ de hârtii, cu o hartă mare, dar şi cu câteva persoane, posibil clienţi.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ti se pare ca au scris ceva de rau? inseamna ca esti prost. Chiar l-au laudat si ar trebui sa spuna multumesc celor de la replica
3
1
SE PARE CA MITICA PROCESOMANU S-A CERTAT SI CU CAPS LOCK-UL. Bre Mitica, chiar asa? Ajungi sa ameninti si ziaristii cu judecata? Marsh ma la cotetz!
2
0
TOTAL NEADEVARAT !VOR FII TRASI LA RASPUNDERE PENAL CEI CARE AU FACUT ACEST ARTICOL! WSTE UN OM FOARTE MUNCITOR, RESPECTOS , INSELAT DE BRAILOIU!
1
3
Il cunosc pe Mitica cred ca de veo 35-40 de ani.pe cand lucra la fostul IHR,Eforie NORD,a lucrat pe o vitanja,pe minicar ce cara turistii prin statiune,dela complexSteau la bai reci,meseria lui de baza este soferia,dupa revolutie,omul sia schimbat profesia,a devenit mare specialist in turism,a luat in locatie vreo 3 vile pe care tot timpul era in litigiu cu IHR Eforie,niciodata nu erea multumit,dupa ce lea praduit a inceput si ia placut viata de procesoman si asta ii place cel mai mult,asta este Mitica cu minicarul din Eforie,cand dadea bilite,cand nu,se orienta,avea familie mare..
0
4
Mai flamindule,Mai nespalatule,Mai milogule,Mai hotule,Mai banditule,de cind te-ai facut avocat,consultant,cersetor la tribunal?prosti sint ceil care ii dau si bani CA sa-l minta.el a fost toata viata UN hot notoriu cunoscut in Eforie,certat cu legea,trebuie dus la Palazu-Mare la nebuni,nu-i normal,e bolnav mintal
3
3
E tare tipul, lucreaza la10% din tariful avocatilor, oricum tripleta avocat-procuror-judecator inca mai functioneaza in instante, omul e pe cont propriu
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218