REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

NEBUNIE pe LITORAL: Mai mulți TURIȘTI internați în SPITALE COVID

NEBUNIE pe LITORAL: Mai mulți TURIȘTI internați în SPITALE COVID

Replica API 30 iulie 2020 | 01:00 9719

Cu virusul nu mai e de glumă! Dacă până acum, se putea spune că municipiul de la malul mării se poate mândri doar cu unul – două – trei cazuri de coronavirus, se pare că lucrurile au luat-o razna odată cu relaxarea măsurilor și deschiderea sezonului estival. Acest fapt este confirmat de numărul de infectări zilnice, număr ce se află în continuă creștere. De menționat este și faptul că în spitalele covid din județul Constanța sunt și… surpriză… turiști!

Odată cu deschiderea sezonului estival, pe litoralul românesc au apărut și problemele. Ei bine, odată cu sosirea turiștilor la malul mării și cu aglomerația din stațiuni iată că începe să crească și numărul confirmaților cu noul coronavirus și printre turiști. Conform datelor oferite de oamenii autorizați în acest domeniu, în spitalele din județul Constanța sunt internate și persoane din București, Suceava, Tulcea, Dâmbovița, Prahova sau Rădăuți, toți, turiști pe litoralul românesc. Conform raportării oferite de Instituția Prefectului, în data de 29 iulie, în spitale sunt, în acest moment, 280 de persoane internate, dintre care 255 din județul Constanța și 25 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență. În ultimele 24 de ore 30 de noi persoane au fost infectate cu virusul Sars-Cov 2.

Eugen Aglițoiu

„România va deveni o a doua Italie”

Managerul spitalului din Medgidia, Eugen Aglițoiu, a declarat faptul că numărul persoanelor infectate crește de la zi la zi, ceea ce nu este o veste prea bună pentru județul Constanța. „Toată lumea a sperat că acest virus va dispărea odată cu venirea verii însă iată că nu a fost așa. Nu vreau să am dreptate dar România va deveni o a doua Italie. Oamenii TREBUIE să conștientizeze pericolul și să își ia măsurile de prevenire a infectării. În cadrul spitalului nostru, în cursul zilei de astăzi (miercuri, 29 iulie) am mai făcut externări pentru că au mai venit din rezultate și cei negativi au mers acasă și așa ne descurcăm încă cu numărul paturilor…” a declarat Eugen Aglițoiu, managerul Spitalului Municipal Medgidia.

Amintim faptul că Spitalul Municipal Medgidia are funcția de suport covid în această perioadă. Acesta are un număr total de 150 de paturi, dintre care o mare parte sunt deja ocupate.

Un medic din spital testat pozitiv cu coronavirus

De menționat este și faptul că managerul spitalului a confirmat faptul că unul din medici a fost confirmat cu noul coronavirus. Contact cu acesta a fost asistenta de la cabinetul privat. „Medicul a fost confirmat cu virusul Sars-Cov 2, joi seară. Urmare a acestui caz, este în desfășurare o anchetă epidemiologică iar contacții se testează sau rămân sub observație în funcție de ce spun epidemiologii. Din toți cei testați, doar asistenta de la cabinetul privat al medicului a ieșit pozitivă. Din cadrul spitalului a fost un singur angajat care a dus-o acasă pe asistenta domnului doctor. Acesta a intrat în izolare. Totodată, au mai fost testate încă 8 persoane însă au ieșit negative. Eu nu am fost contact cu el și nu a fost nevoie să mă testez” a mai transmis

Citește și: NU mai sunt LOCURI în SPITALELE COVID din CONSTANȚA

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cetateane esti un bou
5
2
Este focar in Cerna din Tulcea. Toti s-au infectat de la magazinul alimentar. Unii sunt intubati , altii forme medii si usoare . Pentru ca nu mai sunt locuri la Tulcea i-au adus la Cta.
2
2
Astia au venit cu virusul dupa ei din UE unde lucrau si l-au imprastiat in toata tara
10
1
Isi freaca mainile, menegerii ca au ,,marfa'' in spitale.... ca doar asa iese profitul.
9
13
ADEVARUL E CA TOATA MASCARADA ASTA CU COVRIG NU PUTEA FI FACUTA FARA AJUTORUL MILITIEI, MEDIA SI DOCTORI. TOTI AU FOST CUMPARATI SI SUNT PARTASI LA GENOCIDUL POPORULUI ROMAN ! DACA NU NE VOM RIDICA ACUM , N O VOM MAI FACE NICIODATA !!!!!!
17
19
Nu cred ca este chiar asa de grav cum se spune! 20 30 de infectatii pe un judet intrg tinand cont ca sunt veniti din toate colturile tarilor!
22
17
Nu-i nimic deosebit s-a intamplat ce era de asteptat sa se intample si cu toate astea dilii de la HORECA fac presiuni la guvern nu doar ca i-a pus sa inchida dupa 10 noaptea"adica atunci cand incep clienti sa joace pe mese si sa arunce cu banu" ci ca nu le da voie sa deschida restauraltele pentru ca mai este o luna si a trecut vara iar lor nu le-a iesit pasenta. Guvernu nu cred ca doarme ci au si ei interese tot asa cum a sarit si fostul min.de finante al P.S.D.sa o apere pe Machiteasca,alfel pana acum inchidea guvernul HORECA caci are toate motivele sa o faca.
26
1
Pe de o parte guvernul nu a dat doi bani pe testari ,pe de alta parte ghiorlanii nu ai cum sa-i educi in cateva zile daca ei nu au primit educatia in ani de viata. Corect,va fi jale si din pacate oameni nevinovati si care se comporta conform situatieii speciale vor suferi. Avem o populatie automutilanta.
20
9
Autoritatile si aici ma refer la Guvern, TREBUIE sa ia masuri in consecinta. Daca se poate cat mai din timp.....numai daca se poate...adica sa nu ia respectivele masuri dupa alegeri....ar fi mai bine inainte....caci in acest ritm al imbolnavirilor , oricum se numarul celor care vor merge la vot o sa fie scazut...ass ca ma bine PREVeNITI nr imbolnavirilor. La plaja vom putea merge si anul viitor...chiar si la votare....
19
6
dar treaba merge inainte cu spor si multi in cu...gol!iau de aici si duc acasa dar mai lasa si la ...terasa!
14
2
Ce.i ma place presei poza aia veche cu izoleta..cica ai grija ce.ti doresti..
18
2
trimitet rapanosii care n.au dat un leu la sanatate in jud lor,sa lemplateasca aia.Cind faceau hore ii durea la basca.ue!
29
2
Bravo CORONA feata mea.La mai mare si mai tare.
16
2
Inchideti in pula mea trecerea de la fetesti. Vin toti imputitii cu covid pe litoral
61
6

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102