REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

NEBUNIE totală în Serbia: proteste VIOLENTE și asalt asupra Parlamentului

NEBUNIE totală în Serbia: proteste VIOLENTE și asalt asupra Parlamentului

Replica API 11 iulie 2020 | 00:00 1281

Poliţia a folosit gaze lacrimogene, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pentru a dispersa miile de protestatari care au încercat să ia cu asalt parlamentul Serbiei, în a patra noapte de proteste violente faţă de decizia autorităţilor de a impune noi restricţii în contextul pandemiei de COVID-19.

A patra zi de proteste din Belgrad a început paşnic, dar printre protestatari s-au infiltrat membrii galeriilor Steaua Roşie Belgrad şi Partizan Belgrad şi manifestanţii au devenit violenţi, informează News.ro.

Demonstranţii - care nu au respectat interdicţia de formare a unor grupuri mari de oameni pe fondul creşterii numărului de infecţii cu noul coronavirus - au aruncat cu sticle, pavele şi pietre în poliţiştii care păzeau clădirea parlamentului din centrul Belgradului, scrie AP.

Forţele de ordine au folosit mai întâi scuturile pentru a încerca să împiedice mulţimea să intre în clădire. Însă, după atacuri repetate, au recurs la gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii, iar în jur de miezul nopţii s-a ajuns la bătăi între demonstranţi şi poliţişti.

Unii lideri ai opoziţiei au spus că violenţele sunt opera unor manifestanţi naţionalişti de extremă dreapta, controlaţi de guvern, care au ca scop discreditarea protestelor.

La începutul zilei, preşedintele Alexander Vucic a spus că nu este îngrijorat de pierderea puterii ca urmare a manifestaţiilor, considerate cele mai violente din Serbia de la cele care au dus la îndepărtarea lui Slobodan Milosevici în 2000.

El şi-a exprimat în schimb teama că aceste manifestaţii vor duce la răspândirea virusului în rândul populaţiei şi o creştere a numărului de bolnavi de COVID-19, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu exista, din pacate, niciun termen de comparatie intre noi si sarbi.De nimic nu le era mai frica nemtilor in al doilea razboi mondial asa cum le era frica de partizanii sarbi. Un popor de luptatori, un popor liber care nu accepta sa fie ingenuncheat si mintit de Martorii lui Covid - globalistii neomarxisti. Sarbii ne-au fost intotdeauna prieteni. Ca multumire noi ne-am dat acordul ca avioanele NATO care le-au distrus tara sa survoleze spatiul aerian roman.
1
0
Romanii stau cu telecomanda in mana si asteapta sa se indrepte lucrurile de la sine...
1
0
romania sa se trezeasca sa ia exemplu
5
3
Lopetiii furcii si la treaba hahaha
6
3
Noi pornim mai greu. Dar cand pornim, voi sa va alegeti o Targoviste
7
3
A se lua aminte......
8
5

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367