REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Nechifor (ProRomânia): Moţiunea va trece cu voturile PNL, care vrea să devină un nou PSD, dar mai dictatorial

Nechifor (ProRomânia): Moţiunea va trece cu voturile PNL, care vrea să devină un nou PSD, dar mai dictatorial

Replica API 24 ianuarie 2020 | 00:00 310

Ioan Cătălin Nechifor

Liderul judeţean al Pro România, deputatul Ioan Cătălin Nechifor, a declarat într-o conferinţă de presă, joi, că moţiunea de cenzură ar putea trece cu voturile PNL şi s-ar putea ajunge la dizolvarea Parlamentului, aşa cum îşi doreşte preşedintele Klaus Iohannis.

"Voturile din PNL vor fi de la acea aripă liberală care nu şi-l mai doresc pe Ludovic Orban nici premier şi nici preşedinte de partid şi atunci se deschide calea unui premier desemnat, precum Rareş Bodgan, care va prelua şi partidul", a spus Nechifor.

În opinia lui Nechifor, organizarea alegerilor locale şi, eventual, a alegerilor parlamentare anticipate nu sunt bune pentru democraţie, deoarece ar fi ''un haos întreţinut'' pentru ca populaţia să nu fie foarte atentă la situaţia politică.

El crede că PNL, în colaborare cu PSD, are ca scop lipsa de predictibilitate pentru a-şi potenţa ei forţa politică, respectiv candidaţii pentru aleşi locali, primari, consilieri locali, consilieri judeţeni, ulterior parlamentari.

"În mod normal, în luna mai ar trebui să fie alegeri locale. Sunt mai puţin de patru luni şi noi nu ştim cum vor fi organizate aceste alegeri, dacă vor fi aleşi primarii în două tururi, dacă vor fi alegeri anticipate, sau preşedinţii de consilii judeţene vor fi aleşi direct sau indirect (...) Nu este permis ca în România să nu ştim cu patru luni înainte de alegeri cum se organizează. E prima dată după 1990 o asemenea situaţie total dăunătoare pentru democraţie", a spus Nechifor.

Deputatul sucevean consideră că guvernul, ''care trebuie să pună de acord legislaţia cu voinţa populaţiei este cel care încurcă foarte mult", şi este de părere că ''era un parcurs democratic acceptabil'' dacă premierul Orban şi-ar fi angajat răspunderea pe legea alegerilor locale din noiembrie 2019, sau să fi emis o ordonanţă de urgenţă în acest sens.

Nechifor este de părere că, după trei luni de guvernare liberală, ''numărul de greşeli pe zi este mai mare decât cele făcute de PSD în epoca lui celebră'', din perioada Guvernului Dăncilă, cu Andruşcă la Economie.

"Nu se doreşte nimic nou, ci doar schimbarea din roşu în galben şi de polaritate politică, de la PSD la PNL. PNL doreşte să devină noul PSD, poate mai rău, poate că mai dictatorial, poate că mai dispus la a călca totul în picioare, iar ceea ce facem noi, Pro România, este să stopăm acest lucru şi să asigurăm acel echilibru politic atât de necesar într-o democraţie foarte stabilă", a spus Nechifor, potrivit AGERPRES.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920