REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Negociatorii Parlamentului European şi ai Consiliului UE discută marţi seară despre desemnarea lui Kovesi în funcţia de procuror-şef european

Negociatorii Parlamentului European şi ai Consiliului UE discută marţi seară despre desemnarea lui Kovesi în funcţia de procuror-şef european

Replica API 24 septembrie 2019 | 00:00 180

Laura Codruţa Kovesi

Echipa de negociere a Consiliului Uniunii Europene se va întâlni marţi seară, la Bruxelles, cu noua echipă de negociatori a Parlamentului European pentru a discuta despre desemnarea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef al Parchetului Public European, fiind aşteptat un acord, care va trebui apoi confirmat de legislativul comunitar şi de Consiliu, a explicat o purtătoare de cuvânt a PE.

"Negocierile pe acest subiect continuă marţi, începând cu ora 19:15 (20:15 - n.r.). Ne aşteptăm la un acord, care va mai trebui confirmat de Parlamentul European şi de Consiliu. Conferinţa Preşedinţilor va decide asupra paşilor următori din partea PE", a spus purtătoarea de cuvânt, Irina Lietzen.

Joi, în cadrul reuniunii Comitetului Reprezentanţilor Permanenţi ai statelor membre ale Uniunii Europene (COREPER), desfăşurată la Bruxelles, Laura Codruţa Kovesi a obţinut susţinerea pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului Public European.

Până în prezent, 22 de state membre ale UE s-au alăturat iniţiativei EPPO. Exceptând Regatul Unit, care va părăsi Uniunea Europeană, cele cinci ţări care nu participă încă (Suedia, Ungaria, Polonia, Irlanda şi Danemarca) se vor putea alătura în orice moment.

Biroul Parchetului Public European (EPPO) va avea sediul central în Luxemburg şi va fi compus dintr-un procuror-şef şi un colegiu de procurori din toate ţările participante. Aceştia vor coordona investigaţiile curente desfăşurate de către procurorii delegaţi în fiecare stat participant.

EPPO va veni în completarea activităţii OLAF (Biroul european de luptă antifraudă) şi a Eurojust (agenţie a Uniunii Europene ce se ocupă de cooperarea judiciară în materie penală între agenţiile statelor membre), care nu sunt echipate pentru a ancheta sau pentru a urmări penal cazuri individuale. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Felicitari d-na Kovesi, pentru inalta functie de demnitar european! Da, sunteti confirmata pe aceasta inalta functie. Respect si consideratie! Va multumim!
2
0
care scrie cu majuscule ! sugi pula de saracie , la ghita in vie ! ce te bucuri tortionarule , doar pt ca a aplicat metodele tale din 1970-80 ? sa te feresti sa fii recunoscut , sigur ca multi vor dori sa se pozeze cu tine ca sa le arate nepotilor un calau comunist . De bataile administrate de doru dumitrescu iti amintesti ?
0
0
Tu vb despre acuzatiile care i sunt aduse de catre plutonul de exectie de tip gheorghe dej?? De cozile de topor din completul de judecata adunat de dragnea de pe la baroni? Sa fim seriosi.mizeriile pe care se bazeaza acuzatiile sunt niste elucubratii emise de un anume Cozma fiu de baron judetean.sa fim seriosi.nu o fii asta sf maria fara de pacat dar nici mizeria pregatita de bubosu toader impreuna cu puscariasul dragnea nu sunt acuzatii.este o mascarada ieftina marca inregistrata psd.
5
4
Pai nu avea dosar penal Kovesi, au ales o astia asa?
6
8
sa te arda Dinca in butoi. De viu !
11
3
se afla specia numita postacus pesedistus.caracteristica principala este analfabetismul.seamana cu creatorul lui veorica.proasta de bubuie. Apropoo draga redactie, pe cand un articol despre expeditia tutei din videle in america?sa ne prezentati voi realizarile marete ale tutei si a elasticului de la chiloti favorit orlando. BAAA, ASTA AZI S A MAI IMPRUMUTAT DE 500 DE MILIOANE DE EURO.NE AU DISTRUS ASTIA OAMENI BUNI. NE AU DISTRUS. AU AMANETAT TARA PE INCA 100 DE ANI.PRAFU SA SE ALEAGA DE PSD SI ALEGATORII SAI.NE ATI DISTRUS CANCERUL SA VA MANANCE
8
5
Muie klaus si sustinatorii ei.Sa ma sugeti la dna PULA
7
11
LKC te sustinem.. Doar tu ne poti scapa de penali..
9
7

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218