REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Negocieri cu Comisia Europeană privind „economia albastră”, pentru dezvoltarea zonei Mării Negre

Negocieri cu Comisia Europeană privind „economia albastră”, pentru dezvoltarea zonei Mării Negre

Replica API 11 mai 2019 | 00:21 372

Marți, 21 mai 2019, va avea loc Conferința ministerială privind adoptarea Agendei maritime comune pentru Marea Neagră, organizată de Ministerul Afacerilor Externe, în contextul mandatului Președinției României a Consiliului UE. La ]ntrunire va participa ministrul Răzvan Cuc.

Scopul conferinței este de a reuni reprezentanții statelor litorale, Bulgaria, Georgia, România, Federația Rusă, Turcia, Ucraina și Republica Moldova în vederea adoptării unei Agende maritime comune pentru Marea Neagră, la nivel de miniștri cu atribuţii în domeniul afacerilor maritime, în prezenţa unui reprezentant la nivel înalt al Comisiei Europene. Documentul, care a fost negociat cu sprijinul Comisiei Europene, se axează pe sectoare de activitate subsumate „economiei albastre”, care pot contribui la o dezvoltare economică sustenabilă a regiunii și, mai ales, a zonelor costiere (afaceri maritime, pescuit și acvacultură, cercetare și inovare, conectivitate, protecția mediului, turism, educație, formarea și dezvoltarea de competențe specifice unei economii maritime).

Adoptarea Agendei maritime comune este un obiectiv important între priorităţile Preşedinţiei române a Consiliului UE, în zona acţiunii externe a Uniunii. Agenda maritimă comună le permite statelor litorale și Republicii Moldova să coopereze, în premieră, în formule flexibile, pe bază voluntară, pentru implementarea de proiecte comune care răspund nevoilor şi priorităţilor identificate pentru regiunea Mării Negre, precum și pentru atragerea și prioritizarea într-un mod mai eficient a fondurilor europene și a investițiilor.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Priviti cum arata un prost gramada , ca majoritatea din psd , care nu e in stare sa faca autostrazi.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218