REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Negrescu: Românii au la dispoziţie o nouă platformă online cu produse culturale gratuite, realizată de PES activists România

Negrescu: Românii au la dispoziţie o nouă platformă online cu produse culturale gratuite, realizată de PES activists România

Replica API 10 aprilie 2020 | 00:00 829

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a anunţat vineri că românii au la dispoziţie o nouă platformă online cu produse culturale gratuite, realizată de PES activists România.

CuluraDeAcasa.ro, proiect online pentru cei interesați de cultură

"CulturaDeAcasa.ro este un proiect online care vine în ajutorul tuturor celor pasionaţi şi interesaţi de cultură, în această perioadă în care românii nu mai pot merge la teatru sau concerte şi nu-şi pot planifica vacanţe sau alte experienţe culturale. La iniţiativa europarlamentarului Victor Negrescu, PES activists România lansează această platformă care pune la dispoziţia utilizatorilor de internet informaţii despre activităţi şi evenimente culturale la care oricine poate avea acces online. Prin efortul echipei de voluntari PES activists, platforma va fi alimentată continuu cu astfel de resurse identificate în spaţiul virtual", se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

CulturaDeAcasa.ro conţine informaţii actualizate despre tururi virtuale ale unor oraşe sau muzee, piese de teatru ce pot fi vizionate online, biblioteci virtuale, spectacole de operă şi alte activităţi culturale disponibile în mediul online, facilitând accesul la aceste resurse culturale şi de petrecere a timpului în contextul restricţiilor de circulaţie şi a măsurilor de distanţare socială.

"Practic, platforma acţionează ca un hub cultural, un spaţiu ce reuneşte informaţii despre activităţi, soluţii, evenimente şi proiecte culturale, sprijinind astfel accesul publicului de acasă în condiţii de siguranţă pentru sănătatea personală şi a celorlalţi. Spre exemplu, cei interesaţi pot efectua plimbări virtuale prin muzee româneşti sau internaţionale, pot viziona spectacole de teatru sau operă, pot accesa arhive muzicale", se menţionează în comunicat.

Victor Negrescu i-a îndemnat pe toţi cei care vor să contribuie la dezvoltarea platformei să contacteze echipa de la PES activists România.

"Este important ca în această perioadă dificilă să continuăm să promovăm şi să susţinem cultura şi să le oferim oamenilor acces cât mai mult şi mai simplu la spectacole, muzee, expoziţii şi biblioteci online. Mulţumim tuturor instituţiilor culturale care pun la dispoziţie aceste resurse foarte preţioase şi vrem să ajutăm cât mai mulţi oameni să le descopere şi să se bucure de ele în aceste zile grele", a afirmat europarlamentarul social-democrat, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367