REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Negulescu, atac la SIIJ după retragerea unor apeluri: A favorizat făptuitorii

Negulescu, atac la SIIJ după retragerea unor apeluri: A favorizat făptuitorii

Replica API 3 iulie 2019 | 00:00 145

Fostul procuror Mircea Negulescu acuză un abuz în favoarea făptuitorului în cazul lui Sebastian Ghiță acuzând-o direct pe Adina Florea că, în fapt, la acest moment, nu are probe concludente si pertinente de vinovatie in cauza in care sunt cercetati mai multi procurori si ofiteri de politei detasati la DNA și înceracă, printr-un artificiu judiciar, sa probeze o eventuala vinovatie a acestora.

„Nu discut aici de solutia data de ICCJ in cauza privind pe Sebastian Ghita in care s a luat act de retragerea apelului de catre SIJJ

Nu discut despre vinovatia sau nevinovatia persoanelor respective pentru ca doar o instanta de judecata poate sa se pronunte pe acest aspect.

Cert este ca modul in care a procedat SIIJ reprezinta in mod evident un abuz in serviciu si o favorizare a faptuitorilor

Mai mult decat atat, retragerea apelului este o chestiune de strategie in dosarul instrumentat de doamna Adina Florea, care, prin acest artificiu judiciar incearca sa probeze o eventuala vinovatie a procurorilor care au instrumentat cauza respectiva.

In fapt, doamna Adina Florea, care, la acest moment nu are probe concludente si pertinente de vinovatie in cauza in care sunt cercetati mai multi procurori si ofiteri de politei detasati la DNA , incearca prin acest artificiu judiciar sa probeze o eventuala vinovatie a acestora.

De altfel, retragerea apelului reprezinta si o incalcare a dreptului la un proces echitabil in sensul dispozitiilor art 6 din CEDO in sensul ca lipseste una din parti respectiv DNA la o cale de atac devolutiva pentru ca, in contextul legislativ actual , DNA a fost privat de dreptul de a sustine punctul de vedere referitor la acuzatiile aduse persoanelor respective.

In concluzie, retragerea apelului in cauza respectiva reprezinta fara putere de tagada o incalcare a dreptului la un proces echitabil asa cum am precizat anterior dar si o favorizare si un abuz in serviciu a persoanelor care au semnat acest act.

Cunosc indeaproape situatia de fapt din acest dosar in care am fost martor.

Nu cunosc incadrarea juridica data faptelor si nici intreg probatoriul care a stat la baza trimiterii in judecata .

Dar, cel putin in ceea ce i priveste pe magistratii care au fost cercetati in acest dosar, onoarea, demnitatea functiei de magistrat ii obliga sa ceara continuarea procesului pentru a-si dovedi definitiv si irevocabil nevinovatia.

In spatiile publice exista intotdeauna o cale de evacuare in caz de pericol dar, onorabil este sa iesi sau sa intri pe calea principala de acces.” a declarat Mircea Negulescu pentru STIRIPESURSE.RO

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mizeria se curata greu. Procurori ca Negulescu sunt o multimer,judecatori prosti la fel. Daca e greu sa gasesti un instalator ,un faiantar,un tamplar ca lumea,totusi ai speranta ca nitica rabdare te va ajuta . Cu astia din magistratura nu ai sanse. Daca ai ghinion de niste abuzatori sau tortionari,viata ta e gata,viitorul compromise,nu poti alege. Tagma magistratilor e la fel ca oricare alta. Gasesti si putini oameni buni dar si enorm de multi neaveniti. Impostura este din pacate generalizata,nu avem un singur domeniu care sa fie 100% curat.
2
0
Esti un ticalos
3
1
Ai dreptate domnule Negulescu clanul COSMA te-invins.Dar poate i-a soptit ceva la ureche asti din delegatia U.E.Anei Birchal pentru ca in europa sta speranta romanilor cinstiti.
1
1
Dovada vie ca in romania totul e putred si statul mafiot creat de basescu si promovat se dezvolta. S a infiintat structura asta de cercetare a infractiunilor comise de magistrati pt a exista un alt instrument de hartuire si santajare a magistratilor care se ating de persoane importante. Sunt atatea ilrgalitati comise de magistrati impotriva oamenilor de rand si nu se vedr nimic la capitolul masuri ....dar cum e atacat un politician ..se sesizeaza structura asta . Succes negulescu ..lupta si vei castiga ...siguuuuur
2
5
Are mare dreptate ticalosul asta!
4
6
Mai mult decat corect ! Cand are dreptate ,are ....Miroase urat ,chiar urat de tot
3
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218