REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Negulescu, PLASAT sub CONTROL JUDICIAR

Negulescu, PLASAT sub CONTROL JUDICIAR

Replica API 16 iulie 2020 | 22:53 1520

Mircea Negulescu, fost procuror la DNA Ploieşti, a fost plasat sub control judiciar, în dosarul în care e acuzat că a instrumentat două dosare, respectiv a falsificat probe şi a constrâns şi corupt mai multe persoane să facă denunţuri şi declaraţii mincinoase.

În baza art. 227 alin. (1) din Codul de procedură penală respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, cu privire la inculpaţii Negulescu Mircea şi Iordache Mihai Iuliano.

În baza art.227 alin. (2) din Codul de procedură penală, raportat la art. 202 alin. (4) lit. b) raportat la art. 211 din Codul de procedură penală, dispune luarea măsurii controlului judiciar, pe o durată de 60 zile, cu începere de la 16 iulie 2020 până la 13 septembrie 2020, inclusiv, faţă de inculpaţii: 1. Negulescu Mircea (date cu caracter personal), şi 2. Iordache Mihai Iuliano (date cu caracter personal). În baza art.215 alin. (1) Cod de procedură penală, pe durata măsurii preventive a controlului judiciar, inculpatul Negulescu Mircea trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la organul de poliţie în a cărui circumscripţie locuieşte, respectiv Poliţia Municipiului Ploieşti, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. În baza art.215 alin. (2) lit. a) şi

d) din Codul de procedură penală, pe durata măsurii preventive a controlului judiciar, impune în sarcina inculpatului Negulescu Mircea respectarea următoarelor obligaţii: a) să nu depăşească teritoriul României; d) să nu comunice şi să nu ia legătura, direct sau indirect, cu inculpatul Iordache Mihai Iuliano, cu persoanele vătămate Ghiţă Sebastian Aurelian, Ponta Victor Viorel, Chirilă Sorin Adrian şi Iordăchescu Ionuţ Alexandru, şi nici cu martorii Stroe Cecilia Cristina, Bănică Monica Gabriela, Cosma Vlad Alexandru, Păvăleanu Marcel Cristian şi Bizniche Gheorghe.

În baza art.215 alin. (1) din Codul de procedură penală, pe durata măsurii preventive a controlului judiciar, Iordache Mihai Iuliano trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie în a cărui circumscripţie locuieşte, respectiv Poliţia oraşului Mizil, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

În baza art.215 alin. (2) lit. a) şi d) din Codul de procedură penală, pe durata măsurii preventive a controlului judiciar, impune în sarcina inculpatului Iordache Mihai Iuliano respectarea următoarelor obligaţii: a) să nu depăşească teritoriul României; d) să nu comunice şi să nu ia legătura, direct sau indirect, cu inculpatul Iordache Mihai Iuliano, cu persoanele vătămate Ghiţă Sebastian Aurelian, Ponta Victor Viorel, Chirilă Sorin Adrian şi Iordăchescu Ionuţ Alexandru, şi nici cu martorii Stroe Cecilia Cristina, Bănică Monica Gabriela, Cosma Vlad Alexandru, Păvăleanu Marcel Cristian şi Bizniche Gheorghe.

În temeiul art.215 alin. (3) Cod procedură penală, atrage atenţia inculpaţilor Negulescu Mircea şi Iordache Mihai Iuliano că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor stabilite în sarcina lor, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive. Dispune efectuarea cuvenitelor comunicări, conform prevederilor art. 215 alin. (5) Cod procedură penală.

În baza art.275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare efectuate în cauză rămân în sarcina statului. Onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpatul Iordache Mihai Iuliano, în cuantum de 313 lei, rămâne în sarcina statului. Onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpatul Negulescu Mircea, în cuantum de 80 lei, rămâne în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu azi, 16 iulie 2020.

Încheiere îndreptare eroare materiala: Îndreptarea erorii materiale strecurate în dispozitivul încheierii nr.268 din data de 16 iulie 2020 pronunţată de Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, în dosarul nr.1816/1/2020, în sensul că la paragraful 8, având următorul cuprins: „În baza art.215 alin. (2) lit. a) şi d) din Codul de procedură penală, pe durata măsurii preventive a controlului judiciar, impune în sarcina inculpatului Iordache Mihai Iuliano respectarea următoarelor obligaţii: a) să nu depăşească teritoriul României; d) să nu comunice şi să nu ia legătura, direct sau indirect, cu inculpatul Iordache Mihai Iuliano, cu persoanele vătămate Ghiţă Sebastian Aurelian, Ponta Victor Viorel, Chirilă Sorin Adrian şi Iordăchescu Ionuţ Alexandru, şi nici cu martorii Stroe Cecilia Cristina, Bănică Monica Gabriela, Cosma Vlad Alexandru, Păvăleanu Marcel Cristian şi Bizniche Gheorghe.”, se va trece: „ În baza art.215 alin. (2) lit. a) şi d) din Codul de procedură penală, pe durata măsurii preventive a controlului judiciar, impune în sarcina inculpatului Iordache Mihai Iuliano respectarea următoarelor obligaţii: a) să nu depăşească teritoriul României; d) să nu comunice şi să nu ia legătura, direct sau indirect, cu inculpatul Negulescu Mircea, cu persoanele vătămate Ghiţă Sebastian Aurelian, Ponta Victor Viorel, Chirilă Sorin Adrian şi Iordăchescu Ionuţ Alexandru, şi nici cu martorii Stroe Cecilia Cristina, Bănică Monica Gabriela, Cosma Vlad Alexandru, Păvăleanu Marcel Cristian şi Bizniche Gheorghe.”, cum era corect.

Despre îndreptarea efectuată, se va face menţiune la sfârşitul încheierii corectate. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, astăzi, 16 iulie 2020.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Omul putea sa se distreze cu trepadusi mai micuti , fara sa aiba probleme , dar de ce a atacat virful piramidei?Inregistrarile facute de sri au fost considerate ilegale de instante , atunci se pune intrebarea cum vor fi privite aceste inregistrari facute de cetateni care erau parti sau rude ale unor inculpati din dosare?De ce nu se verifica ce fac procurorii si in cazul dosarelor cu oameni foarte simpli?Aici o fi in regula?
2
0
Ati vazut bulangiilor ca ati luat o prin gura.Sora mai mare Codruta a telefonat si smecheri care m au luat muie au luat.Asa ca MAFIA EXISTA IN ROUMANIA .MAFIA FILIERA TACERII SAU MAFIOTII EXISTA.MAI IAU UN CONTROL JUDICIAR SI APOI SE CLASEAZA DOSARUL...CORB LA CORB NU SCOATE OCHII.DOAR GUGULANII STAU IN CUSCA RECHINII MARI LIBERI.ASTA ESTE ORIUNDE IN ROMANIA UNDE PROCURORI FAC DOSARE LA MOMENT.AVIZ NITA,TELICEANU SI ALTI BAGABONTI CARE BAGA OAMENII IN PUSCARII CA ASA LI SE SCOALA LOR
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218