REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Nejloveanu reprezintă România la "Cupa Mondială de Catering" de la Lyon

Nejloveanu reprezintă România la "Cupa Mondială de Catering" de la Lyon

Replica API 19 ianuarie 2013 | 00:00 301

În perioada 25-26 ianuarie,

În perioada 25-26 ianuarie,

În fiecare an se defăşoară în Franţa un prestigios concurs de artă culinară numit "Cupa Mondială de Catering". Anul acesta se va desfăşura la Lyon în perioada 25-26 ianuarie. Organizatorii nominalizează ţările participante precum şi membrii juriului. România s-a clasificat acum doi ani printre primele cinci ţări, dar nu a reuşit să ocupe un loc pe podium. Unul dintre membrii juriului a fost Nicolae Nejloveanu, care este pentru a doua oară nominalizat anul acesta. România este înscrisă prin participarea a doi bucătari din Bucureşti, care se pregătesc intens. "România a fost nominalizată la "Cupa Mondială de Catering" de la Lyon, care se organizează în fiecare an în Franţa. Aici nu te poţi înscrie singur. Spre deosebire de alte competiţii internaţionale, ei nominalizează ţările cu echipele participante. Pe mine m-a nominalizat pentru a doua oară, ca membru al juriului. Vor participa doi bucătari din Bucureşti, pregătiţi de doamna Berechet. Pe 24 ianuarie trebuie să fim deja acolo, pentru că pe 25 şi 26 este concursul practic şi teoretic. Concursul este unul foarte important, pentru că reuneşte participarea a 12 echipe din 12 ţări, cu un program destul de riguros. Prima parte constă într-o parte teoretică şi practică în laboratoare, urmată de o expunere. Am trimis toate documentele necesare, iar ei au trimis bineînţeles meniurile care vor trebui pregătite. Ţin să precizez că cel mai mare sponsor al acestui concurs este Norvegia, pentru că aici îşi lansează produsele din somon şi păstrăv norvegian. La începerea concursului, va fi organizată o paradă a drapelelor în faţa a circa 2000-2500 de spectatori, care ovaţionează şi aplaudă. Acum doi ani a fost prima participare a României la acest concurs. Aşteptările au fost foarte mari. Am reuşit să ne clasificăm printre primele cinci ţări participante, dar nu am reuşit să obţinem un loc printre primele trei, dat fiind faptul că şi nivelul nostru nu se ridică la cel al Spaniei, Franţei sau Italiei, unde sunt cele mai bune şcoli de pregătire profesională şi cel mai bun turism. Prin participarea de acum doi ani s-a făcut un pas înainte, pentru că acolo s-a arborat steagul României, deci o reclamă şi o introducere în gastronomia mondială pe care am reuşit să o facem, contribuind la paşii pe care trebuie să-i facă turismul nostru", a declarat pentru "Replica", Nicolae Nejloveanu.

Marieta ŞTEFAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218