REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Nelu Tătaru anunţă schimbări majore la rezidențiat: Locuri mai multe pentru specialitățile deficitare

Nelu Tătaru anunţă schimbări majore la rezidențiat: Locuri mai multe pentru specialitățile deficitare

Replica API 20 septembrie 2020 | 17:22 1326

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, duminică, la Iaşi, că la examenul de rezidenţiat din acest an vor exista mai multe locuri la specialităţile deficitare, dar că nu vor exista modificări în privinţa desfăşurării examenului.

Nelu Tătaru

”Rezidenţiatul a fost anunţat în urmă cu şase luni, sunt aceleaşi perspective”, a spus ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru la Iaşi, întrebat dacă vor apărea modificări în privinţa organizării examenului.

El a precizat că vor exista mai multe locuri la specialităţile deficitare.

”Vom avea ca specialităţi care vor apărea în număr mai mare ca şi locuri cele deficitare pe care le-am putut vedea şi gestiona în această pandemie”, a afirmat Nelu Tătaru, scrie stiripesurse.ro.

În ceea ce priveşte posibilitatea ca rezidenţiatul să fie organizat pe post, nu pe loc ca acum, Tătaru a spus că ministerul discută în această perioadă cu universităţile de medicină, dar şi cu spitalele.

”Noi avem în jurisdicţie la Ministerul Sănătăţii 58 de spitale din cele 380, celelalte sunt ale administraţiei locale. Discuţiile între Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei şi universităţile de medicină care au autonomie vor da perspectiva cred că la jumătatea lunii octombrie”, a precizat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Examenul de rezidenţiat este programat în acest an pe 15 noiembrie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
@Medic.Fa-ti PFA precum cismarul,frizerul,croitorul si-i operezi in sufragerie fara anestezie pe viu ca-n filmele vechi le dai whisky!
0
0
Nu veti avea loc sa operati,decat dupa ce vor da ortu popii sefii din sectii care nu vor iesi la pensie, spagarii batrani din spitalele de stat.Sau sa alta solutie sa plecati din tara.Asa cum voi pleca si eu cu procesul contra primariei pentru subventia la caldura din 2013 la Curtea Europeana, daca nu se rezolva in Constanta.
5
0
Lasa naibii locurile si scoate posturi, ca dupa cativa ani de rezidentiat esti somer. Imi omor atatia ani de viata ca sa fiu somer?adica statu roman ma pregateste si cand urmeaza sa lucrez pentru ei, nu au locuri de munca. Noroc cu privatu ca angajeaza, dar eu ca si chirurg sau alte specialitati chirurgicale, unde operam? In strada?consultatiile le dau la privat si daca au indicatie de operatie,unde ma duc cu ei?
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102