REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Nelu Tătaru avertizează tinerii: Am avut cazuri de persoane de 30-39 de ani care au dus chiar şi la deces

Nelu Tătaru avertizează tinerii: Am avut cazuri de persoane de 30-39 de ani care au dus chiar şi la deces

Replica API 29 iunie 2020 | 00:00 853

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat duminică seară că noul coronavirus are o virulenţă crescută, care poate afecta şi ucide chiar şi persoane tinere, care nu au comorbidităţi, scrie stiripesurse.ro

„Am mai avut cazuri de persoane tinere de 30-39 de ani care au dus chiar şi la deces. Avem două faze - una infecţioasă, pe care o trăieşte toată lumea, tuse, dureri în gât, în nas, lipsa gustului, lipsa mirosului, dar avem şi o fază inflamatorie, în care organismul nostru reacţionează. Această fază inflamatorie poate fi cea care duce la o insuficienţă multiplă de organe, inclusiv acele pneumonii cu microtromboze, care pot duce la deces”, a spus Tătaru.

Ministrul a spus că „există modificări la nivelul mai multor organe, nu doar la nivel pulmonar, cum se credea prima data, la un moment dat: ficat, rinichi” şi că această boală poate fi, astfel, mortală. „Tinerii trebuie să înţeleagă că această boală există, că această boală este periculoasă, că acest virus are o virulenţă crescută. Există şi modificări la nivelul mai multor organe, nu doar la nivel pulmonar, cum se credea prima data, la un moment dat: ficat, rinichi. Poate fi şi mortală”.

„Această boală nu poate fi negată, avem peste 1.600 de decese până în prezent. Avem 18 decese din rândul cadrelor medicale şi peste 3.200 de persoane din personalul medical infectate. Aş îndruma pe cei care nu recunoşteau sau făceau vâlvă că un guvern sau o ţară a inventat ceva din interes politic, să-şi revină”.

Ministrul Sănătăţii a precizat că, în prezent, „suntem încă într-un moment pandemic, avem o creştere progresivă a cazurilor noi”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sper sa ajungi si tu un caz labagiule transpirat sa te vad in alea 4000 de paturi de ATI de le.ai pregatit
0
1
Inseamna ca nu e chiar asa periculos. O sa consider ca e periculos cand o sa moara politicieni, sefi de partide, presedinti, mari bijnitari, ca toti sunt in grupa de risc datorita varstei. Si vreau sa vad un interviu corect cu persoane care au avut covid si s au vindecat. Sa i aud ce declara. Desi sunt vindecati peste 90 procente din cei testati pozitiv, de 4 luni n am vazut un interviu de acest gen in mass media. Acest aspect ridica suspiciuni oricaror persoane cu logica elementara privind mortalitatea acestui virus si dovezi cu privire la capacitatea oamenilor de a se imuniza natural.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218