REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Nelu Tătaru contrazice zvonurile apărute în spațiul public: DSP-urile NU au interdicția de a comunica

Nelu Tătaru contrazice zvonurile apărute în spațiul public: DSP-urile NU au interdicția de a comunica

Replica API 13 iulie 2020 | 00:00 829

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a afirmat luni că reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică nu au interdicţie să comunice privind numărul deceselor şi infectărilor, doar că informaţiile trebuie corelate cu celelalte structuri şi corelate. El a precizat că în ceea ce priveşte comunicarea, aceasta este făcută la nivel naţional, însă fiecare structură are evaluarea şi comunicarea ei.

„Nu. Este o comunicare care trebuie să se facă la nivel local, avem un Comitet judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, dar este o comunicare care se face la nivel naţional şi fiecare structură îşi are evaluarea şi comunicarea ei”, a declarat Nelu Tătaru, întrebat luni la Galaţi dacă este adevărat că reprezentanţii DSP nu ai voie să comunice numărul decedaţilor, informează News.ro.

Chestionat dacă este adevărat informaţia lansată în spaţiul public conform căreia cei de la Direcţia de Sănătate Publică au interdicţii de a da informaţii, ministrul Sănătăţii a răspuns: „Nu, nu au interdicţie, numai că toate informaţiile trebuie să fie coroborate, să fie aceleaşi informaţii cu toate celelalte structuri”.

Grupul de Comunicare Strategică atrage atenţia, luni, asupra unui mesaj fals transmis direcţiilor de sănătate publică din ţară în numele lui Raed Arafat. Mesajul a fost transmis de pe o adresă de mail care seamănă cu cea folosită de instituţiile din subordinea Guvernului. Documentul ar cere autorităţilor sanitare să raporteze discreţionar numărul infectărilor şi deceselor.

„Grupul de Comunicare Strategică atrage atenţia mass-media asupra unui mesaj fals, atribuit Secretarului de Stat Raed Arafat şi transmis Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară. Mesajul este transmis de pe adresa de mail gsc@mai.gav.ro, adresă care nu aparţine niciunei instituţii guvernamentale şi care foloseşte o succesiune similară, dar parţială, a literelor care compun domeniul de internet rezervat Guvernului”, a transmis luni Grupul de Comunicare Strategică, potrivit ştiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dssp tace caci acolo lucreaza nulitati, numite pe criterii politice, criterii de clan, de rudenie, de pile, etc. Cum sa fie in stare sa comunice? Comunicarea este o caracteristica a oamenilor destepti.
0
0
conteaza cine numara nu realitatea ,daca se suna la dsp raspunsul e zero
1
1
La scuze sunteti cei mai buni, in rest praf si pulbere
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108