REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Nelu Tătaru, noi detalii despre deschiderea școlilor: Ultima evaluare o vom avea pe 7 septembrie

Nelu Tătaru, noi detalii despre deschiderea școlilor: Ultima evaluare o vom avea pe 7 septembrie

Replica API 4 septembrie 2020 | 22:00 1331

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă că poate fi gestionată reluarea activităţii în şcoală, dacă se respectă măsurile care au fost impuse, şi precizează că, dacă se va folosi în fiecare unitate şcolară scenariul cel mai potrivit, care să evite agomeraţia, începerea anului şcolar poate fi ”cvasi-normală”, scrie news.ro, citat de stiripesurse.ro.

”Au fost anumite norme care s-au impus pentru a putea gestiona aceste relaxări. (...) S-a decis ca ultima evaluare să o avem pe 7 septembrie, această evaluare să ajungă la autorităţile locale, iar Consiliile de Administraţie, de pe 7 până pe 10 septembrie, să decidă, propunând CJSU scenariul care poate fi aplicat efectiv în acea unitate şcolară. Am lăsat libertatea autorităţilor locale, DSP-urilor locale, ISJ şi Consiliilor de Administraţie a unităţilor şcolare de a decide care este scenariul cel mai corect de aplicare în fiecare unitate şcolară în parte. Sperăm că adaptarea scenariului la fiecare unitate şcolară, cu respectarea regulilor de igienă, distanţare, portul măştii, aplicarea orarului, în aşa fel încât să nu avem acele aglomerări pe holuri, în curtea interioară, să ducă la o începere şi o desfăşurare a anului şcolar în condiţii cvasi-normale”, a declarat, vineri, la Antena 3, Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a precizat că ”orice măsură de relaxare a dus la o creştere”.

”Orice măsură de relaxare a dus la o creştere pe care ne-am asumat-o, dar ne-am asumat-o în condiţiile respectprii acelor norme de funcţionare şi desfăşurare a acelei măsuri de relaxare. Noi putem gestiona această reluare a activităţii în şcoală, dar cu condiţiile pe care le-am expus. Sunt reguli care trebuie păstrate. (...) Evaluările de până acum ne arată că menţinem un platou de vreo 3 săptămâni, un platou care are toate şansele să rămână aşa, în condiţiile în care respectăm regulile. Creşterea pe care o vom putea percepe în următoarea perioadă va menţine acei dinţi de fierăstrău ai acestui platou”, a mai afirmat ministrul.

Premierul Ludovic Orban afirmă că au existat discuţii ca elevii să meargă la şcoală din 1 octombrie, iar din 14 septembrie cursurile să se desfăşoare online. El spune că sunt argumente ale specialiştilor care spun că profesorii şi elevii revin din concediu, iar anchetele epidemiologice au arătat că o mare parte din cei infectaţi au fost în concediu.

"S-a discutat acest lucru, încă nu s-a luat o decizie în acest sens", precizează Orban.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Copiii sunt obisnuiti sa stea cate doi, de manuta, sa comunice, sa se tina de sotii, acum trebuie sa fuga unul de altul ca de raie .Puneti-va in locul lor, intoarceti-va la copilarie si vedeti daca e posibil.In banca cate unul de zici ca-s pedepsiti, mai lipseste sa-i puneti sa stea cu mainile la spate.Si cu copiii gemeni cum faceti,ia zi Tataru, ca medic trebuie sa fii si psiholog.
0
0
Sa moara ma.ta ca asa va fi? Sau vor fi anumite ... Bla bla bla ... Marsh fmm de bosketar Pnlist cu putoare comunista
1
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614