REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Nelu Tătaru: Prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie este aproape iminentă

Nelu Tătaru: Prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie este aproape iminentă

Replica API 13 iulie 2020 | 00:00 1704

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat luni că "prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie este aproape iminentă".

Nelu Tătaru

"În acest moment nu avem evoluţia pentru o stare de urgenţă. Noi suntem pregătiţi pentru o perioadă de două săptămâni, să avem o evoluţie fluctuantă cu creşterea numărului de cazuri, poate un 500, poate 600, poate 700, cu alternanţe în funcţie de numărul de recoltări, de anchetele în desfăşurare. Prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie este aproape iminentă", a spus Tătaru la B1 TV, scrie Agerpres.

El a afirmat că ar fi posibilă, în măsura în care legislaţia ar permite acest lucru, carantinarea anumitor localităţi sau regiuni.

"La nivel local este posibilă, în măsura în care o să ne permită legislaţia, carantinarea unor anumite localităţi, carantinarea unor anumite regiuni, dar în general este mecanismul izolării de care avem nevoie", a subliniat ministrul.

Reprezentantul MS a spus că nu a anticipat "lipsa unei legislaţii".

"Am anticipat foarte multe lucruri. Am anticipat şi creşterea prin măsuri de relaxare. Nu am anticipat lipsa unei legislaţii. (...) Sunt 12 ţări care în acest moment au diferite grade de restricţie faţă de cetăţenii români. Ar trebui să ne pună nişte semne de întrebare. Alţii văd ce noi nu vrem să vedem. (...) În acest moment avem şi relaxări multiple, avem şi nerespectarea unor reguli, avem şi lipsa unei legislaţii", a precizat demnitarul.

Potrivit lui Tătaru, în următoarele două săptămâni va fi un "joc" al numărului de cazuri noi.

"În acest moment, după toată experienţa noastră, mergem pe o perioadă de două săptămâni în care vom avea un joc al numărului de cazuri maxim crescut într-o zi, scăzut în altă zi. Vom avea şi o perioadă în care vom putea vedea şi simptomatologiile B. Din ultimele cazuri pe care le-am văzut, nu s-au manifestat neapărat ca o simptomatologie respiratorie. Au avut simptomatologii digestive. Şi dacă au venit cu febră, scaune diareice, greaţă", a menţionat el.

Ministrul a spus că acestea vor fi "săptămâni de foc" şi a recomandat prezentarea la medic la orice simptomatologie.

"Recomandarea mea, pentru a putea gestiona clar şi a putea spune că aceste două săptămâni sunt săptămânile noastre de foc, după aceea să mergem pe o pantă descendentă, este: prezenţa la medic la orice simptomatologie pe care o avem, acceptarea tratamentului recomandat de medic, acceptarea unei internări, fiindcă dacă astăzi avem o simptomatologie uşoară, mâine s-ar putea să nu mai fie la fel de uşoară. Iar la un moment dat, dacă mergem acasă şi spunem 'o să îmi treacă în două zile', o să vedem că peste două sau trei zile simptomatologia nu mai este aceeaşi. Mergem pe o creştere progresivă alternând ca număr de cazuri la un moment dat, acel platou pe care îl aveam într-o perioadă în dinţi de fierăstrău, tocmai pentru a putea stabiliza o evoluţie şi o transmitere comunitară", a mai afirmat ministrul Sănătăţii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
datorita acestui guvern pe care il blamati si care a reusit sa ne protejeze nu am ajuns mai grav , dar acum sub indicatiile CCR si PSD vom infunda cimitirele- deja multi suna la 112 ptr ca au iesit la cerere din spitale- eu nu i-as mai primi si as propune presului ccr si celor din psd sa infiinteze un spital si sa-si adune beneficiarii deciziilor-imbecile- ale voastre. Mai nou visati la guvernare, cat de cretin poti sa fii?
0
2
Corpul medical, accepta aceasta mizerie, pentru ca le convine, s-au umplut de bani, in timp ce stateau acasa si veneau la serviciu prin rotatie... Despre ce vorbim???!!!
4
1
Si muia pe care o s-o luati este iminenta!
2
1
Jos guvernul ! Au mintit si mint in continuare poporul ! Au distrus economia tarii pentru un virus care a afectat doar 0.1% din populatie. Faceti calculele si vedeti ca asa e. Daca era anul trecut gripa, ca fiecare din noi a facut gripa de multe ori, cate cazuri oare descopereau facan teste de depistare a gripei ? Probabil vreo 30% din populatia tarii! Iar acum la 0.1% inchizi tot ? Niste slugi a Iluminati care impreuna cu masoniii au ingenunchiat toata lumea in fals, corupand si manipuland mass-media care este partasa in raspandirea acestei farse globale la adresa liberului arbitru.
11
2
Propaganda oficiala a trecut de la virusul gripal la E. Coli. Acum daca mananci fructe nespalate si inghetata descoperi ca ai coronavirus. Este trist ca avem un corp medical corupt care accepta sa fie tarat intr o mizerie politica. Nu are cum sa ramana asa.
13
1
Pana in 2300 o sa tot fim in stare de alerta...
9
3
Prostavanilor incetati sa mai spuneti ca suntem PSD ,latrina 3,PNL,DIGI.Toti sunteti acelasi rahat,nu faceti nimic pentru popor. Va faceti de ras zi de zi la tv si in presa.Daca imi spun parerea nu inseamna ca sunt din PNL sau PSD.Bine ca nu spune PNL ca lumea care protesteaza impotriva legii carantinei pentru guvern este pusa de forte extratereste. Atat de prosti sunteti? Bunurile carantinate confiscate sunt averea omului.N-am pus semnul intrebarii in alta fraza in alt articol si s-a inteles altceva.Nu intelegeti problemele romanilor.
9
2
O decizie foarte buna!
6
11
O prelungim vreo 10 ani sa fim siguri
10
3

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369