REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Nelu Tătaru: Suntem în a doua fază a primului val. Vrem să menținem platoul de 1.500 de cazuri

Nelu Tătaru: Suntem în a doua fază a primului val. Vrem să menținem platoul de 1.500 de cazuri

Replica API 14 septembrie 2020 | 21:49 1137

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni seara, că primul val al epidemiei de Covid-19 nu a trecut în România și că, dacă se respectă regulile, s-ar putea ca numărul de cazuri să scadă în a doua jumătate a lunii octombrie sau în noiembrie.

Nelu Tătaru

Întrebat, la Digi24, când va veni valul doi al epidemiei în România, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că țara noastră nu a trecut încă de primul val.

„Stați să terminăm valul 1. Noi avem cea de-a doua fază a primului val sau a doua cocoașă, suntem în acel platou pe care intenționăm să-l menținem pe aceste două săptămâni în care vedem efectul de la începutul școlii, efect pe care trebuie să-l observăm în rândul copiilor, dar și în rândul profesorilor, sunt cei care intră în contact cu acești copii”, a spus Tătaru.

Acesta a precizat că numărul de cazuri ar putea să scadă după a doua jumătate a lunii octombrie, dacă sunt respectate restricțiile impuse.

„Respectarea regulilor ar trebui să ne lase în același platou, cu o creștere relativ mică a numărului de cazuri de la o zi la alta. În condițiile în care ne ducem spre începutul lui octombrie și vedem că gestionăm bine începutul acestei școli, ne va putea face ca spre jumătatea a doua a lui octombrie-noiembrie să avem și o scădere a numărului de cazuri, să nu uităm că va veni un sezon gripal, să nu uităm că există un sezon rece, că există patologie și comorbidități”, a mai spus ministrul Sănătății, scrie stiripesurse.ro.

”Sperăm ca riscurile să fie reduse la minim, să avem o creştere uşor perceptibilă, să rămânem pe acest platou pe care ne aflăm astăzi, până în 1.500 de cazuri”, a mai declarat Nelu Tătaru, precizând că perioada critică este de 10 - 14 zile când se vor vedea primele efecte ale începerii școlilor.

Întrebat dacă urmează luni de foc, el a spus: „Luni de foc vor fi după cum ni le facem noi”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Suntem la al 2lea platou , urmeaza o cocoasa si apoi dinti de fierastrau..
1
0
adevarul adevarat , chinezoii galbejiti a bagat lumea la pat! O. m seul e ...suparat ca dupa un an a ...observat , putea face o strigare si nu eram in ...caldare!
1
0
mars Nelule, o sa va cada tronul si voua, tara de rahat si de hoti
1
1
Numai platouri are in cap,Doamne cine conduce tara asta!!!!
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614