REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Nelu Tătaru: Susţin o testare pentru COVID-19 conform unor anchete epidemiologice lărgite

Nelu Tătaru: Susţin o testare pentru COVID-19 conform unor anchete epidemiologice lărgite

Replica API 27 martie 2020 | 00:00 947

Nelu Tătaru

Ministrul propus la Sănătate, Nelu Tătaru, a afirmat joi că susţine ca testările pentru depistarea infecţiilor cu coronavirus să se realizeze conform unor anchete epidemiologice lărgite, în care să existe anumite priorităţi precum contacţi, personal medical, factori de risc.

"Este o perioadă grea, iar venind din Suceava unde este cel mai greu punct pot să vă spun că o să fie perioadă în care o să trebuiască toţi, indiferent de culoare politică, indiferent de media sau personal medical, să ne unim să trecem această perioadă. (...) Susţin o testare conform unor anchete epidemiologice, o anchetă epidemiologică lărgită în care să avem anumite priorităţi, contacţi, personal medical, factori de risc, persoane instituţionalizate, ţine foarte mult de capacitatea de testare pe care o să o avem", a spus Tătaru, la Digi 24.

Referindu-se la Spitalul Judeţean din Suceava, el a arătat că va fi redeschisă unitatea de primiri urgenţe care va primi, va investiga, va diagnostica şi va dirija cazurile în funcţie de patologie - uşoară, medie sau gravă.

"Vom păstra etajele trei şi patru pentru persoane infectate cu COVID-19. Sunt numeroşi medici care vor trebui aşezaţi, internaţi în aceste locuri. În această după-amiază încercăm să redeschidem acea unitate de primiri urgenţe cu personal valid care mai este la Suceava, dar majoritatea va fi din Iaşi din clinicile private. Secţia de boli infecţioase a acestui spital, care este peste drum şi care suportă acum la capacitatea de 248 de paturi toţi cei infectaţi cu COVID, va trebui să fie efectiv suplimentată cu ventilatoare", a mai spus Nelu Tătaru, potrivit Agerpres.

Întrebat când îşi va începe activitatea UPU, Tătaru a răspuns: "Mâine, dar încercăm în seara asta să intrăm cu o tură de noapte la orele 19,00 în măsura în care acel personal pe care l-am solicitat va veni".

"Această unitate de primiri urgenţe va primi, va investiga, va diagnostica şi va dirija aceste cazuri şi în funcţie de patologie - uşoară, medie - către Fălticeni şi Rădăuţi, iar dacă patologia este gravă sau critică va merge către spitalele din Iaşi", a susţinut acesta.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca incepi si tu cu ideea testarii pe baza simptomelor ai venit degeaba pt. ca si boul care a plecat a facut la fel.Bai cretinilor treziti va, infectatii fara simptome sunt cei care raspandesc virusul, aici e perversiunea bolii.TESTAREA TREBUIE FACUTA LA TOTI.Chiar ca sunte ti toti batuti in cap sau va doare n cot.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920