REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

„Nemernicul care chiar s-a distrat” şi a lovit intenţionat un poliţist în Mamaia, ARESTAT PREVENTIV

„Nemernicul care chiar s-a distrat” şi a lovit intenţionat un poliţist în Mamaia, ARESTAT PREVENTIV

Replica API 24 august 2015 | 00:00 266

2 la mie - alcoolemia în sânge

2 la mie - alcoolemia în sânge

Florin Vladimir Marin

Un poliţist care se pregătea să amendeze un şofer care intrat cu maşina pe plajă a fost accidentat intenţionat! Incidentul s-a petrecut în staţiunea Mamaia. La faţa locului se afla şi un jandarm. Cei doi au pornit în urmărirea şoferului, până la ieşirea din Mamaia spre Năvodari. Acolo au reuşit să-l blocheze pe şofer şi l-au încătuşat.

Poliţistul a fost preluat de ambulanţă şi transportat la spital. Omul legii acuza dureri la coloană, însă medicii au decis că nu este cazul să-l interbeze. După efectuarea investigaţiilor de specialitate, poliţistul a părăsit unitatea sanitară şi s-a deplasat la sediul IPJ. Şoferul, Florin Vladimir Marin, de 31 de ani, absolvent al Academiei Navale din 2004, a mai avut probleme cu Rutiera şi în trecut. Marin, un pasionat al sporturilor extreme, a fost sancţionat pentru viteză excesivă, nefolosirea centurii de siguranţă.

Anul acesta a fost amendat după o oprire neregulamentară. Din câte se pare, acesta se pregătea să plece într-un nou voiaj. Navigatorul a postat vineri noapte, pe pagina sa de Facebook, următorul mesaj: „Vreau să-mi scrie pe cruce: NEMERNICUL ĂSTA CHIAR S-A DISTRAT!”, iar un amic nu a ezitat să-i răspundă: „Ai vreun dubiu? Singura nelămurire este în ce font vrei să se scrie...”. Potrivit oamenilor legii, poliţistul agresat, Marius Badea, este agent şef principal în cadrul Poliţiei Municipale Constanţa.

Şirul evenimentelor

În cursul dimineţii de sâmbătă, a fost primită o sesizare prin 112, la biroul Mamaia, prin care se semnala că pe plajă se află un autoturism parcat. La faţa locului s-a deplasat o echipă mixtă, formată dintr-un poliţist şi un jandarm. Cel care se afla lângă maşina parcată pe plajă a comunicat date nereale privind identitatea sa, iar în continuare agentul i-a solicitat bărbatului să scoată autoturismul de pe plajă, moment în care a realizat că discută cu un individ băut sau drogat. Prin urmare, agentul s-a urcat la volan, iar individul în dreapta.

A scos maşina de pe plajă, a coborât lângă portiera din dreapta şi a solicitat actele. Individul s-a prefăcut că se uită în torpedo, a sărit la volan, a pornit maşina şi s-a pus în mişcare. Pentru a nu fi lovit, poliţistul s-a urcat pe scara de la portiere stânga faţă, s-a prins cu mâna dreaptă de stâlpul dintre uşi şi cu mâna stângă de portiera care era deschisă. După câţiva metri, la virajul la dreapta, poliţistul a sărit în picioare, fiind acroşat cu portiere în zona şoldului şi la mâna dreapt, fără a suferi vătămări, însă a acuzat dureri la coloană, probabil de la impactul cu asfaltul.

Ulterior, bărbatul a continuat deplasarea circa 1 km, a fost prins şi condus la spital. A fost recoltată o probă de sânge, iar a doua a refuzat-o. Şoferul recalcitrant, Marin Florian Vladimir, s-a ales cu dosar penal, fiind acuzat de fals privind identitatea, conducere sub influenţa alcoolului sau drogurilor, ultraj şi părăsirea locului accidentului. S-a stabilit că individul avea 2 la mie alcool în sânge.

Ancheta a fost preluată de un procuror de la Parchetul Judecătoriei Constanţa, şoferul fiind audiat imediat ce şi-a mai revenit din aburii alcoolului. S-a dispus reţinerea şoferului pentru 24 de ore, iar apoi a fost transportat la instanţă cu propunere de arestare preventivă. Magistraţii au încuviinţat măsura arestării preventive pentru 30 de zile, individul fiind depus în arestul IPJ Constanţa.

Alexandra VASILE, Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614