REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Nemulțumirile turiștilor au luat sfârșit? ABADL susține că a strâns TONE de ALGE!

Nemulțumirile turiștilor au luat sfârșit? ABADL susține că a strâns TONE de ALGE!

Replica API 19 august 2019 | 00:51 448

Tot mai mulți turiști s-au arătat nemulțumiți de faptul că apa mării de pe litoralul românesc este plină de alge, în condițiile în care la vecinii bulgari este o cu totul altă situație.

Însă, chiar și așa, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral, prin Sistemul de Gospodarire a Apelor Constanţa, susține că a strâns, numai în ultimele două săptămâni, peste 1.300 de tone de alge din aproape toate staţiunile litoralului românesc.

”În urma condițiilor meteorologice din aceste zile fenomenul de înflorire algală a înregistrat valori crescute pe întreg litoralul, iar Administrația Bazinală de Apă Dobrogea- Litoral a colectat în perioada mai – 16 august 2019, de la linia țărmului, de pe litoralul turistic românesc 6.300 de tone de alge. Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanţa acționează imediat pentru colectarea alegelor cu scopul de a oferi un confort optim turiştilor aflaţi pe litoralul românesc. Cea mai mare cantitatea de alge colectată de pe plaje a fost de pe tronsonul Olimp – Vama Veche, urmat de tronsonul Eforie Sud – Tuzla – Costinești și apoi de Năvodari”, au transmis reprezentanții ABADL.

Colectarea depunerilor de alge de la linia ţărmului se face manual şi mecanizat cu ajutorul utilajelor din dotare în timpul verii, în fiecare noapte, în intervalul orar 22:00 – 06:00.

”Echipele A.B.A. Dobrogea – Litoral strâng algele depuse pe sectorele de plajă pentru reducerea disconfortului produs turiştilor de fenomenul de înflorire algală acționând în continuare în fiecare seară, în funcţie de necesitate, cu 2 încărcătoare frontale de mare capacitate, 3 tractoare cu remorcă, 4 autobasculante de diferite capacităţi și 4 buldoexcavatoare), încercând pe cât este posibil să nu deranjăm localnicii şi turiştii aflaţi în concediu. Strângerea algelor se face pe toata linia ţărmului din zona localităţii Năvodari şi până la Vama Veche, numai noaptea pentru a nu crea disconfort turiştilor aflaţi pe plajă în timpul zilei, astfel de lucrăriri fiind interzise şi din motive de siguranţă. Facem precizarea că, prezenţa algelor aduse de curenţii marini la ţărmul mării nu este dăunătoare sănătăţii. Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanţa, conform obligaţiilor legale şi contractuale a intervenit de fiecare dată, în cel mai scurt timp posibil, la colectarea şi evacuarea materialului biologic către un depozit ecologic de deşeuri. Meţionăm că de multe ori, din cauza condiţiilor meteorologice, a valurilor mării, algele aflate în apă nu au putut fi colectate decât atunci când acestea au ajuns la linia ţărmului. Totodată, acțiunile de colectare şi transport a algelor de pe suprafeţele de plaje cu utilajele şi autospecialele din dotarea A..B.A.D.L. sunt îngreunate de lipsa zonelor de acces, dar și de traficul rutier care înregistrează valori crescute mai ales în această perioadă. Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral face precizarea că până la finalul sezonului estival, în funcție de condițiile meteorologice, vor mai exista situații ca cele descrise mai sus”, se mai arată în comunicatul de presă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bine si cele multe care au ramas sa puta in continuare pe plaja ale cui e tete
0
0
oare de ce in bulgaria nu sunt alge? mergeti si in cele mai ciudate destinatii precum Krapets, Kranevo si nu esti o singura alga
0
1
Fmm de tzarani moldo-olto parveniti. Muye cu lopata . ai draq de prosti hoti si koorve
2
2
vindele ,,frate uzun'' incasezi mai multi bani decat ai luat de la cioban cand l ai pus sef la inspectie .... vine el DNA cat de curand,cat crezi ca te mai apara procurorul UZUN si jegosl de Victor Sandu?
7
0
Dar pe santierele de pe plaja se poate lucra ziua?nu se mai creeaza disconfort turistilor.fmm de makedoni mincinosi.ati distrus orasul.
8
2
mai bine ar da mustele afara de pe plaja
8
0
Un spagar normal
12
1
ABDL, cea mai corupta institutie de stat!
17
2
Ati strans o pula!
14
1
makidonii de la apele aromane cu un tractor nu pot stringe algele desi declara tone adunate .doar mint ca sa-si tina posturile platite bine si ei si cei din neam
20
6

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920