REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Nenorocire la firma lui Vlădoi: un paznic a ars de viu într-o gheretă

Nenorocire la firma lui Vlădoi: un paznic a ars de viu într-o gheretă

Replica API 4 martie 2016 | 23:52 411

ITM anchetează mai multe accidente la locul de muncă în Constanţa

ITM anchetează mai multe accidente la locul de muncă în Constanţa

Nici bine nu a început anul că mai multe evenimente cu privire la accidente de muncă au fost înregistrate la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa. Din păcate, o persoană şi-a pierdut viaţa, celelalte alegându-se cu pierderea temporară a capacităţii de muncă. Firmele angajatoare au demarat cercetările, după care dosarele vor ajunge la ITM, care va stabili dacă se încadrează ca accidente de muncă.

Unul dintre nefericitele evenimente s-a petrecut pe 24.02.2016, în jurul orei 5.00, în localitatea constănţeană Siminoc, acolo unde un bărbat a decedat, el lucrând ca paznic la SC Vladoi & Co SRL. Este vorba despre Ion Gheorghiu, în vârstă de 59 de ani, care se afla într-o gheretă în timp ce aceasta a luat foc. După intervenţia pompierilor s-a constatat decesul agentului de pază. Evenimentul este cercetat de către ITM Constanţa, fiind desemnat un inspector de muncă pentru efectuarea cercetărilor.

De asemenea, în data de 23.02.2016, la SC United Shipping Agency SA a avut loc un eveniment soldat cu pierderea temporară a capacităţii de muncă a unui lucrător. Mai exact, Ioan Enache, de 56 de ani, macaragiu, s-a împiedicat şi a căzut suferind un traumatism la piciorul stâng. Accidentul este în curs de cercetare de către o comisie numită de către Sc United Shipping Agency SA în conformitate cu prevederile art.29 alin.(1) lit.a) din Legea nr.319/2006, cu modificările şi completările ulterioare.

În aceeaşi zi, la ora 9.00, la SC Marway Fertilchim SA - linia uzinală CF a avut loc un eveniment soldat cu pierderea temporară a capacităţii de muncă a unui lucrător, fiind vorba despre Florea Nicolae, de 56 de ani, manevrant vagoane. Acestuia i s-a făcut rău la locul de muncă şi fost transportat şi internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru investigaţii medicale. Accidentul este în curs de cercetare de către o comisie numită de către SC Marway Fertilchim SA.

Un bărbat a căzut de la 4 metri înălţime, la Cernavodă

Lista sesizărilor la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) continuă cu un eveniment petrecut tot în data de 23.02.2016, în jurul orei 21.15, la SC Navconsult SRL – radă port Cernavodă, Convoi Navă Filiaşi 7, soldat cu pierderea temporară a capacităţii de muncă a lui Ion Sandu Manolache, de 46 de ani, timonier, care a căzut în magazia barjei de la circa 4 metri, suferind o fractură la braţul stâng. Accidentul este în curs de cercetare de către o comisie numită de către societatea angajatoare. Și pe 22 februarie un muncitor a fost rănit.

Nefericitul eveniment s-a petrecut în jurul orei 19.50 la SC Unigrains Trading SRL – baza de recepţie cereale Chirnogeni, unde un paznic, Ion Bălăceanu, de 55 de ani, din cauza unei manevre greşite, buncărul de selectare a cerealelor s-a răsturnat peste lucrător, acesta suferind o fractură deschisă la piciorul drept. O comisie a firmei a demarat o anchetă.

Precizăm că, după finalizarea cercetărilor demarate, dosarele de cercetare întocmite de comisiile numite de către angajatori vor fi înaintate pentru verificare şi avizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa, care le va analiza, le va aviza sau, în cazul în care se va constata că ancheta nu a fost efectuată corespunzător, va dispune în scris măsuri pentru refacerea proceselor verbale de cercetare şi/sau completarea dosarelor, după caz.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218