REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Nenorocire pe capul unui tată care îşi creşte singur copiii: fiica de 4 ani, violată de proprietarul casei în care locuieşte

Nenorocire pe capul unui tată care îşi creşte singur copiii: fiica de 4 ani, violată de proprietarul casei în care locuieşte

Replica API 19 august 2014 | 00:00 390

Sechestrări şi abuzuri. Autorii ororilor au fost arestaţi

Sechestrări şi abuzuri. Autorii ororilor au fost arestaţi

Un descreierat din Lumina a obligat o minoră să îi facă sex oral într-un fost coteţ de păsări. Acolo, deşi copila îl ruga disperată să o lase în pace, acesta a dezbracat-o şi a forţat-o să îi facă sex oral. Direcţia de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului din Constanţa a demarat o anchetă în acest caz. Din cercetări reiese faptul că minora a fost abuzată sexual de proprietarul casei în care locuieşte, cu gazdă, alături de sora mai mică şi tatăl ei.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a sesizat Judecătoria Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de Aurel Molnar, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de viol, prev. de art. 218 alin. 1 şi alin. 3 lit. c) şi f) c.p. şi agresiune sexuală, prevăzută de art. 219 alin. 1 şi alin. 2 lit. c) c.p. Din probele administrate până în acest moment în cauză, în sarcina inculpaţilor s-au reţinut următoarele: "În ziua de 14.08.2014, inculpatul Aurel Molnar, profitând de imposibilitatea persoanei vătămate, minora A.B.-M., în vârstă de 4 ani, de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa, a atins-o cu mâna în zona organelor genitale, iar apoi a întreţinut cu aceasta un act sexual oral, în timp ce se aflau în spatele locuinţei inculpatului din localitatea Lumina, într-un fost coteţ de păsări". De Sfânta Maria Mare, descreieratul a fost reţinut, s-a pus în mişcare acţiunea penală faţă de el şi apoi a fost prezentat Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă, propunere admisă, iar inculpatul a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile.

Medicina Legală nu confirmă cazul, dar există martori oculari: două vecine!

Deşi bărbatul a fost arestat, purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Protecţia Copilului susţine că sunt doar "presupunei", precizând că: "Medicina Legală nu a confirmat, însă există martori". Cazul a ajuns în atenţia lor abia în weekend. "Se pare că ar fi vorba de sex oral. Minora nu vorbeşte foarte clar, nu a colaborat cu cei de la Medina Legală. Are patru ani. Este foarte mică şi nu a vrut să comunice. Copila este interiorizată. De la copil nu a reieşit nimic. Martori sunt două vecine. Ea locuieşte împreună cu tatăl şi cu sora ei într-o gazdă, iar în curtea aceea stau mai multe familii, iar două femei ar fi văzut ce s-a întâmplat de la distanţă, printr-o perdea. Probabil că aveau geamul întredeschis. Procurorul de caz spera ca noi să reuşim să scoatem ceva de la copil. Cel care a fost arestat este gazda fetiţei", a declarat, pentru "Replica", Roxana Onea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Protecţia Copiulului.

Mama copilei a decedat când avea 2 ani: abuzata are tulburări de limbaj

Necazurile se ţin lanţ. Mama micuţei a decedat când aceasta avea doi ani. Copila a trecut printr-un şoc emoţional, având tulburări de limbaj. "Ea are o întârziere în dezvoltare. Din istoriei ei reiese că mama a decedat când ea avea aproape trei ani. Ea a fost foarte ataşată de mamă. Noi presupunem că pe fond emoţional a înregistrat un regres emoţional. Ea nu comunică. A fost testată şi are o vârstă mental de doi ani. Nu comunică prin propoziţii. Vorbeşte numai cu tatăl. Foloseşte cuvinte foarte puţine. Noi nu am reuşit să scoatem ceva de la copil. Nici măcar nu a desenat. Ne gândeam că prin proba desenului se poate vedea ceva. A trasat căteva linii şi atât", a declarat Roxana Onea.

Tatăl, îndrumat să ducă fetiţa la un psihiatru

Direcţia pentru Protecţia Copilului i-au recomandat tatălui să ducă fetiţa la un psihiatru pentru a fi supusă unei evaluari. "Vrem să vedem ce spune şi medicul psihiatru. Dacă va iniţia un tratament. Ea mai are o soră de doi ani, dar care este dezvoltată normal. Fetiţele au o femeie care are grijă de ele, un fel de bonă. Femeia este plătită de tată să aibă grijă de ele. Crescându-le singur, el este nevoit să se asigure că ele rămân acasă supravegheate. Copilul nu este capabil să facă povestiri nici despre viaţa cotidiană. Este vorba despre o întârziere în dezvoltarea cognitivă. Ne raportăm la un copil de patru ani cu vârstă mental de doi ani", a explicat Roxana Onea.

Copila va rămâne în grija tatălui, supravegheată de o bonă

Direcţia pentru Protecţia Copilului susţine că în acest caz nu se impune măsura de protrecţie specială a plăsării copilului într-un centru instituţionalizat. "Copii rămân la tată. De ce să luăm copii? Tatăl nu se face vinovat de nimic. Ar înseamnă să le dăm mai multe tulburări decât au acum. Ea a beneficiat de consiliere şi vom vedea mai departe ce i se recomandă. Fiind vorba de o întârziere în dezvoltarea cognitivă, micuţa va avea nevoie de ajutor: medicamente şi terapie. Cazul rămâne în continuare în atenţia noastră. Tatăl iontenţiona chiar astăzi (luni, 18 august a.c. -n.r.) să plece la Moldova. Avea concediu şi îşi făcuse nişte planuri, dar a fost sfătuit să nu facă lucrul acesta, să mai stea în zonă, să vedem cum decurge ancheta", a conchis Roxana Onea.

O altă minoră a fost schestrată şi violată de "viitorul" soţ

Poliţiştii constănţeni, dar şi cei de la Protecţia Copilului, se mai confruntă cu un caz cutremurător. De această dată, o fată de 15 ani, din Constanţa, a fost sechestrată şi violată după ce a refuzat să se căsătorească cu un adolescent de aceeaşi vârstă. Supărat că a fost refuzat, minorul şi-a convins părinţii şi alte două rude să-l ajute. Indivizii au pus la cale un plan şi l-au pus în aplicare în noaptea de sâmbătă spre duminică. Minorul, o verişoară de-a lui şi un unchi au răpit-o pe fată de pe stradă, păcălind-o că vor să discute cu ea. "În noaptea de 15/16.08.2014, Suraj Dobrin, Cristina Marior, Nicuşor Nicuşor şi Zîna Dănilă au constrâns-o pe S. R.C., de 15 ani, să întreţină un raport sexual normal cu minorul D. I., iar ulterior, după consumarea raportului sexual, au lipsit-o de libertate în mod ilegal, împiedicând-o prin ameninţări şi acte de violenţă să părăsească imobilul unde a fost comisă fapta, situat pe strada Industrială. La date de 16 şi 17 august, inculpaţii au fost reţinuţi, s-a pus în mişcare acţiunea penală faţă de ei şi apoi au fost prezentaţi Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă, iar inculpaţii Dobrin Suraj şi Cristina Marior au fost arestaţi preventiv pe o perioadă de 30 de zile", susţin anchetatorii.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369