REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

NENOROCIREA de la Năvodari, din cauza coşului de fum! Mai multe case au fost mistuite de flăcări

NENOROCIREA de la Năvodari, din cauza coşului de fum! Mai multe case au fost mistuite de flăcări

Replica API 31 decembrie 2016 | 09:17 262

Mai multe familii au nevoie de ajutor!

Mai multe familii au nevoie de ajutor!

Mai multe familii din Năvodari au rămas pe drumuri chiar înainte de sărbători! Casa în care locuiau s-a făcut scrum și s-a prăbușit. Absolut toate bunurile au ars, iar focul s-a extins și la locuința vecină, dar acolo pagubele au fost mai mici. Primăria din Năvodari va ajuta cu materiale de construcții, iar pe Facebook a fost demarată o campanie care se referă la acordarea unui ajutor, cât de mic, pentru cei ce au avut nenorocul să rămână pe drumuri, în plină iarnă.

Focul care a mistuit munca de o viață a unor oameni s-a aprins joi, 29 decembrie, în jurul orei 17.30. Atunci a fost inițiat apelul la 112, cu privire la faptul că acoperișul unei case de pe strada Liniștii, de lângă cimitir, a fost cuprins de flcări. Și de atunci a început lupta contracronometru a militarilor din cadrul ISU Dobrogea. Aceștia au acționat cu trei autospeciale, însă vântul puternic le-a îngreunat mult munca și le-a pus viața în pericol. Dar nu s-au lăsat și s-au luptat cu focul. Din păcate, casa de la care a pornit vâlvătaia s-a făcut scrum și s-a prăbușit, iar focul se extinsese și la vecin. O femeie în vârstă de 75 de ani a fost scoasă din flăcări și transportată la spital. Nu a suferit răni, ci doar o lipotimie. Între timp, năvodărenii se rugau să se termine calvarul.

"Sunt 3 maşini de pompieri dar vin, pleacă. Se duc în centru să alimenteze cu apă. Lângă cimitir e un hidrant, dar nu are apă. Nu se poate aşa ceva, este inadmisibil. A ars tot, nu a mai rămas nimic. Îmi pare rău de Cătălin şi ai lui şi de nea Costică. Arde chiar lângă cimitir, acolo unde se fac cruci, unde e atelier. Au rămas oamenii ăia fără casă...", spuneau oamenii. Între timp se lucra pentru lichidarea incendiului. Focul a fost stins în jurul orei 1.30 și au acționat nu mai puțin de 24 de pompieri. Prima casă, de 550 de metri pătrați, acolo unde locuiau mai multe familii, a ars în totalitate, la fel și atelierul cu monumente funerare din curte, dar și două anexe gospodărești. Animalele din ogradă au fost salvate. Din păcate, din locuință, totul s-a făcut scrum, adică 4 frigidere, 5 televizoare, 3 mașini de spălat, 2 calculatoare și mobilierul din fiecare cameră. Focul s-a extins și la casa vecină, unde a ars acoperișul pe o suprafață de 5 metri pătrați, izolația – 20 de metri pătrați, o fereastră termopan și gardul ce delimitează cele două proprietăți.

Primăria va ajuta cu materiale! Pe Facebook a fost demarată o campanie!

Cauza probabilă a incendiului, potrivit reprezentanților ISU Dobrogea, este "efectul termic coș de fum neprotejat termic față de materiale combustibile". Mai exact, coșul nu era izolat și nici curățat, a sărit o scânteie și a luat foc acoperișul. Și de aici... iadul. Pe rețeaua de socializare Facebook a fost deja demarată o campanie. "În urma incendiului din Năvodari, familiile rămase fără case solicită ajutor. Una dintre ele are nevoie de un pat, un calorifer şi câteva hăinuţe. Dacă cineva poate să ajute, vă rog să contactaţi nr : 0735568080. Mulţumim frumos!". De asemenea, Primăria va ajuta cu materiale de construcții. "Dacă va face cerere, Primăria poate ajuta, sigur că da. Este vorba despre materiale de construcție, dar trebuie prin hotărâre de Consiliu Local. Dar vom ajuta aceste familii greu încercate", a declarat, pentru "Replica", Florin Chelaru, primarul din Năvodari.

Liliana CHIRU

Video:

https://www.youtube.com/watch?v=x9T6Qo2SBsQ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218