REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Nepotul bulibaşei Stănescu a fost călcat de procurori: i-au confiscat un Ford Mustang; pirandele şi-au ridicat fustele în faţa mascaţilor

Nepotul bulibaşei Stănescu a fost călcat de procurori: i-au confiscat un Ford Mustang; pirandele şi-au ridicat fustele în faţa mascaţilor

Replica API 26 februarie 2014 | 00:00 279

Evazioniştii din Cuza Vodă ţepuiesc statul român cu firme "administrate" de boschetari

Evazioniştii din Cuza Vodă ţepuiesc statul român cu firme "administrate" de boschetari

Nu mai este un secret faptul că mai toţi evazioniştii locuiesc în Cuza Vodă. Acolo este ca o tradiţie ce se moşteneşte din generaţie în generaţie, aceasta fiind principala lor îndeletnicire şi... istorie. Mai multe cazuri au fost descoperite de oamenii legii, recordul fiind atins în 2012. Însă, de data aceasta, este vorba despre Daniel Stănescu, care, prin intermediul firmelor fantomă, la cârma cărora punea boschetari, a creat un prejudiciu de peste 200.000 de euro. Marţi, 25 februarie, au avut loc percheziţii, individului fiindu-i ridicate două maşini, printre care şi un Ford Mustang roşu, modificat, cu o capacitate cilindrică de peste 5 mii cm cubi.

Mascaţii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, coordonaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au descins, marţi, 25 februarie, la o locuinţă din localitatea Cuza Vodă. Vizate au fost persoane de etnie romă, acuzate de evaziune fiscală cu fier vechi, printre care se afla şi un administrator al unei societăţi comerciale din Bacău. Vorbim despre Daniel Stănescu, de aproximativ 27 de ani, nepotul fostului bulibaşă, care se folosea de firme fantomă pentru a-şi tranzacţiona afacerile cu fier vechi. De precizat că, la intrarea mascaţilor şi a procurorilor în casa celui vizat, ţigăncile nu au ratat ocazia de a-şi ridica fustele, în semn de protest. "Şi-au ridicat fustele, probabil în semn de salut, şi au urlat ca din gură de şarpe", a povestit, amuzat, unul dintre oamenii legii prezenţi la acţiune.

Revenind la speţa pentru care oamenii legii au organizat descinderea, de precizat că, pentru societăţile controlate de Stănescu, acesta alegea boschetari să îndeplinească funcţia de administratori, tocmai ca el să fie absolvit de orice vină. De asemenea, avea o firmă şi prin Bacău. Cu banii câştigaţi îşi cam satisfăcea orice poftă, dat fiind faptul că avea o micuţă colecţie de maşini, printre care şi un Ford Mustang modificat. Două maşini i-au fost ridicate, pentru a fi valorificate, în vederea recuperării prejudiciului, care este de aproximativ 200.000 de euro, un Volkswagen Passat şi Fordul. În garaj i-a mai rămas un Audi Q7, iar cercetările continuă. Însă, din câte se pare, evaziunea fiscală este un fel de îndeletnicire de bază printre locuitorii mândrei comune, mai toţi rude între ei, având în vedere că toţi au cam acelaşi nume de familie. În anul 2012, "recordul" a fost atins de un ţigănuş de 20 de ani, Iulian Ardelean Stănescu, care a furat de la stat peste 3 milioane de euro, tot prin intermediul firmelor fantome. Acesta înfiinţase societatea comercială Iuly Star Ozon srl în 2.06.2010, cu sediul în comuna Cerchezu, strada Ghioceilor nr. 43, cu domeniu principal de activitate: comerţul cu ridicata al deşeurilor şi resturilor, după care s-a pus pe treabă.

Liliana CHIRU, Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218