REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Nepotul fostului deputat Baltă a "evaporat" Jaguarul unui fost partener de afaceri

Nepotul fostului deputat Baltă a "evaporat" Jaguarul unui fost partener de afaceri

Replica API 2 iulie 2012 | 00:00 1157

Graţie pilelor şi a tupeului fără margini,

Graţie pilelor şi a tupeului fără margini,

Fostul patron al SC ARM Consulting SRL Constanţa, Alexandru Remus Mihai Jan, care a cedat părţile sociale unei alte persoane care a intrat în atenţia anchetatorilor pentru evaziune fiscală, cu toate că era numai o "săgeată", se pare că are probleme grave cu legea penală. Poate pentru că îşi permite, dat fiind că individul este nepotul fostului deputat de Constanţa, Tudor Baltă, actualmente vicepreşedinte în comisia de supraveghere a asigurărilor.

În vârstă de 36 de ani, constănţeanul Alexandru Remus Mihai Jan, fost docher în Portul Constanţa, a ajuns să facă aproximativ cam tot ce vor muşchii lui, graţie relaţiilor. El a chiar avut tupeul să recurgă chiar la comiterea unor fapte penale, iar în cele din urmă tot el s-a dat drept victimă. În fapt, un afacerist constănţean, Constantin Rareş, administrator al SC Euro Auto R&B S.R.L Constanţa, în 2009 a achiziţionat în sistem leasing, prin societate, un autoturism Jaguar X Tipe 2,2 Clasic, de fabricaţie 2008. În 2010, în urma unor defecţiuni, proprietarul a încredinţat maşina lui Alexandru Remus Mihai Jan, cu care avea o relaţie de prietenie şi au fost chiar parteneri de afaceri, pentru a o duce la un service auto. Numai că, ulterior, nepotul lui Baltă nu i-a mai răspuns la telefon şi a evitat să dea ochii cu Constantin Rareş. A doua zi s-au întâlnit, numai că atitudinea lui Mihai-Jan era alta. I-a spus lui Rareş că nu îi va mai da maşina şi chiar l-a ameninţat cu acte de violenţă. I-a spus chiar faptul că are nişte cunoştinţe "ţigani" care l-ar putea omorî, pe el şi pe familia lui, dacă nu încetează. Întrucât de la firma de leasing primise mai multe somaţii, Constantin Rareş a plecat în căutarea autoturismului, şi chiar l-a găsit într-o curte din Palazu Mare. În acel moment l-a contactat pe proprietarul imobilului pentru a-i înapoia maşina, dovedind cu acte că îi aparţine. Numai că acesta nici nu a vrut să audă, moment în care Rareş a sunat la 112, solicitând intervenţia Poliţiei. Poliţiştii Secţiei 2, prezenţi la faţa locului, nu au putut face mare lucru, motiv pentru care l-au chemat pe reclamant la sediu pentru a depune plângere. Rareş şi-a lăsat fraţii să păzească maşina, el mergând la Poliţie. Numai că degeaba a fost "invitat" la Secţia 2, pentru că poliţistul însărcinat cu primirea sesizărilor şi plângerilor l-a trimis la plimbare, spunându-i că nu este de competenţa Poliţiei, ci a instanţei de judecată. Între timp, a dispărut şi maşina din curtea unde a fost găsită, nimeni neştiind cine a luat-o şi unde a dus-o. Încercând să îşi recapete bunul, pe lângă faptul că s-a lovit de refuzul autorităţilor de a-i face dreptate, Constantin Rareş a primit numeroase ameninţări din partea lui Alexandru Remus Mihai Jan. Cu toate acestea, în luna mai a acestui an, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a dispus "neînceperea urmăririi penale" (NUP) faţă de persoana reclamată, pentru ameninţări, respectiv "scoaterea de sub urmărirea penală" pentru abuzul de încredere. În motivarea NUP-ului, procurorii au menţionat că Mihai-Jan ar fi demonstrat că el a achitat ratele de leasing şi că el este adevăratul proprietar. În aceste condiţii, Constantin Rareş a atacat NUP-ul Parchetului în instanţă.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218