REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Nepotul stăpânului de sclavi Mihăiţă Caratană, de la Kogălniceanu, la un pas de MOARTE

Nepotul stăpânului de sclavi Mihăiţă Caratană, de la Kogălniceanu, la un pas de MOARTE

Replica API 25 iunie 2015 | 22:56 2098

Check-in la Spitalul Judeţean

Check-in la Spitalul Judeţean

Cristi

Cristi, nepotul lui Mihăiţă Caratană din Mihail Kogălniceanu, poate spune că a văzut moartea cu ochii. Acesta se afla în autoturismul marca Volkswagen Passat ce a fost implicat în accidentul rutier din noaptea de 20 spre 21 iunie, în urma căruia un bărbat şi-a pierdut viaţa. Cu răni a ajuns la spital şi Cristi, care dă chek-in-uri din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, de acolo plângându-şi şi prietenul ce şi-a pierdut viaţa.

Andreea şi George Tone

Cristi, alături de mai mulţi prieteni şi rude, a ales să-şi petreacă sfârşitul de săptămână în Mamaia. Pe 20 iunie a fost la plajă, după care, în jurul orelor 23.00 era în Satul de Vacanţă cu Elena Caratană, Nicu Caratană, Andreea Tone, George Tone şi Cristina. Ulterior, în jurul orelor 00.40, aceştia au mers la restaurantul Sabroso din Mamaia, unde şi-a făcut apariţia şi Costel Pândichi. Acesta a fost ultimul loc în care toţi erau fericiţi, postând detalii pe Facebook. În drum spre casă avea să se producă nenorocirea. Astfel, cum George Tone consumase băuturi alcoolice, la volan s-a urcat soţia lui, Andreea, în vârstă de 24 de ani. În autoturism se afla şi Cristi, de 17 ani, dar şi Costel Pândichi, de 31. În jurul orei 1.48, maşina rula pe DN 2A, pe banda nr. 1, dinspre Ovidiu către Mihail Kogălniceanu, iar la km 193+900, din cauza neatenţiei, Andreea a pierdut controlul direcţiei de mers, a pătruns cu roţile din dreapta pe acostamentul din piatră, moment în care a intrat pe contrasens, unde a avut loc impactul cu un alt autoturism care circula regulamentar. În urma accidentului, George Tone, de 30 de ani, a decedat pe loc, în timp ce Cristi, Costel Pândichi şi Andreea Tone au ajuns la spital cu răni nu atât de grave. Rănite au fost şi două persoane din celălalt autoturism. Din câte se pare, Cristi se simte ceva mai bine, având în vedere că, pe 22 iunie, acesta a postat pe Facebook o fotografie în care el se află pe patul de spital, cu o rană la cap. Atât prietenii cât şi familia i-au scris mesaje încurajatoare, plângându-l, totodată, pe George Tone. “Dumnezeu să te ierte !!! Nu te vom uita niciodată ,vere!!!”, a scris Cristi postând o fotografie cu el, George şi Andreea Tone, din Satul de Vacanţă.

Andreea Tone, George Tone şi Cristi

Fraţii Caratană făceau legea în Mihail Kogălniceanu

Familia Caratană este cunoscută foarte bine în Mihail Kogălniceanu, cei doi fraţi, Mişu şi Mihăiţă, ajungând în atenţia oamenilor legii de mai multe ori. În luna martie 2010, când deja era cunoscut pentru scandalurile în care era implicat şi pentru faptul că avea obiceiul să dea buzna în sediul Poliţiei pentru a se lua la bătaie cu oamenii legii, Mihăiţă Caratană, alături de fratele său Mişu, Ion Vişan, Enache Cristian Şapte şi Liviu Ghiorţu au fost reţinuţi de procurorii constănţeni sub acuzaţia de lipsire de libertate. Potrivit anchetatorilor, 14 ciobani au fost folosiţi ca sclavi de către inculpaţi, orice încercare de fugă a victimelor fiind sancţionată cu pedepse corporale. Totul a fost dat în vileag în urma unei razii a 200 de poliţişti şi jandarmi la fermele fraţilor Caratană, din localitatea Mihail Kogălniceanu. Ciobanii eliberaţi au povestit că unii fuseseră sechestraţi şi de trei luni, fiindu-le luate actele de către inculpaţi. Ei au mai spus că nu au fost plătiţi, iar cei care încercau să fugă erau bătuţi crunt. Caratană venea până în Gara Constanţa pentru a-şi recupera sclavii care încercau să fugă, unii ciobani fiind bătuţi şi săltaţi direct de pe peron. În decembrie 2014, Judecătoria Constanţa i-a condamnat la închisoare, Mihăiță Caratană primind 9 ani, pe când Mişu- 4 ani şi jumătate. Cum decizia nu a fost definitivă, inculpaţii au depus apel, acesta fiind înregistrat la Curtea de Apel Constanţa pe 11 iunie anul curent, termenul fiind stabilit pentru 24.09.2015. Însă, numele lui Mihăiţă Caratană apare în mai multe dosare, unul din 2012, când oamenii legii au descins în comuna Mihail Kogălniceanu, unde au fost efectuate mai multe percheziţii, iar patru persoane au fost reţinute pentru 24 de ore. Este vorba despre Mihăiţă Caratană, Iulian Cabuz, Florin Butcaru şi Dumitru Mitrenga, cei patru fiind cercetaţi într-un dosar care datează de la alegerile locale. Cei patru sunt acuzaţi că ar fi oferit mită electorală şi că ar fi încercat să influenţeze martorii din dosar, în sensul schimbării declaraţiilor date în faţa anchetatorilor.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218