REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Nereguli în unităţile alimentare din Constanţa! Ce au descoperit inspectorii DSV

Nereguli în unităţile alimentare din Constanţa! Ce au descoperit inspectorii DSV

Replica API 14 martie 2017 | 00:00 207

Nereguli în unitățile alimentare din municipiul Constanța! DSVSA Constanța a demarat acțiuni de evaluare, supraveghere și control în unitățile supuse autorisării sau înregistrării sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor în baza legislației sanitare veterinare în vigoare prin tehnici, proceduri specifice și recoltări de probe pentru supravegherea, prevenirea, controlul și eradicarea mediului, de identificare și înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor și ecvideelor, precum și supravegherea și controlul în domeniul siguranței alimentelor.

Acțiunile de supraveghere și control desfășurate de inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța în perioada 6 – 10 martie a.c., au vizat 103 obiective din municipiu. Printre ele se numără un bar, o cantinp, 20 de supermarketuri și hipermarketuri, 11 laboratoare de cofetărie și patiserie, depozite alimentare, magazine alimentare, o unitate de tăiere, carmangerii și măcelării dar și unități ce dețin produse proaspete din pescuit, mijloace de transport animale, fabrici de pâine și produse de panificație, unități de frabricare vin și bragă.

În urma controalelor efectuate în intervalul menționat, inspectorii DSVSA Constanța au constatat abateri cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea produselor alimentare în spații neigienice, condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție, etichetarea și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, în valoare totală 60.701 lei.

Astfel, inspectorii au confiscat și retras de la vânzare produse alimentare din carne în valoare de 3.110 kg, 1.195 kg de lapte și produse lactate, 699 kg de pește și produse din pește și 45 kg de ouă.

Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102