REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

NEREGULI la adăpostul de câini de la Ovidiu. Iată ce spune şeful OPC, în urma controlului - VIDEO

NEREGULI la adăpostul de câini de la Ovidiu. Iată ce spune şeful OPC, în urma controlului - VIDEO

Replica API 5 octombrie 2017 | 22:22 498

Comisarii de la Protecția Consumatorului Constanța au mers în control la adăpostul de câini din localitatea Ovidiu, locație care a fost în atenția presei de mai multe ori, pentru acuzațiile de abuz asupra animalelor care sunt supuse unor rele tratamente.

Societatea Green Life Recycling a fost amendată cu 10.000 de lei pentru comportament incorect și pentru nerespectarea programului de funcționare. Mai precis, comisarii au explicat că acel comportament incorect față de consumator face referire la dreptul acestora la acces, la filmare, informare.

Comisarul-șef adjunct Horia Constantinescu a explicat că de câinii comunitari ar trebui să se ocupe o fundație, un ONG, nu societăți. Mai exact, societățiile acestea care se ocupă de patrupezi, îi iau de pe stradă, îi deparazitează necorespunzător, sunt ținuți în condiții precară, îi agresează fizic, iar în momentul în care sunt eliberați într-un fel sau altul pe stradă, riscul de a deveni un animal agresiv este foarte ridicat sau chiar bolnav. Pe linia aceasta a mers Constantinescu cu comisarii în control.

Șeful OPC precizează că acolo există o încălcare a legii, mai precis conform unui răspuns dat de Direcția Sanitar Veterinară, prin existența unui contract cu o societate de tip SRL pentru adunarea animalelor fără stăpân de pe stradă. În schimb, DSV precizează clar că acolo nu există nicio încălcare a legii, iar avizele și autorizațiile sunt la zi. „Unitatea este înregistrată sanitar-veterinar, conform legislației în vigoare, sunt respectate condițiile legislative de autorizare”, a precizat Cristina Linte, purtător de cuvânt la DSV Constanța.

VIDEO - declaraţii complete ale şefului OPC, Horia Constantinescu:

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa vina corina ivanciu de la dsv sa faca ordine, asta dupa ce isi pune dintele si ii trece iritatia de pe genunchi
6
0
Ai terminat cu restaurantele ? cu gradinitele ? cu scolile ? cu parcurile ?ai inceput cu cainii! Daca tot te intereseaza cainii comunitari vino si in Costinesti ,,Din dragoste pentru Costinesti ''si ia masuri asupra primarului care nu-l intereseaza ca aceste animale agresive din lipsa de stapan fac foamea si sar la copii pe strada ,el nu mai are timp sa vada ca-i ocupat de javrele cu doua picioare sa le omeneasca cu o masa calda si un pahar de tarie sa nu-l muste pe la spate si tu faci parte din aceasta haita .Daca tot nu ai facut nimic pana acum pentru Costinesti ai acum ocazia sa te salvezi
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614