REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Nerespectarea legii antifumat face NOI “victime”! Două localuri celebre din Constanţa, AMENDATE

Nerespectarea legii antifumat face NOI “victime”! Două localuri celebre din Constanţa, AMENDATE

Replica API 20 martie 2017 | 08:13 480

Cu greu fumătorii, dar și patroni de localuri, se pot adapta la noua legislație privind fumatul în spații închise! Chiar dacă legea a fost adoptată în urmă cu un an de zile, s-au constatat chiar și acum locuri unde aceasta este ignorată. În urma unui control efectuat de polițiștii locali constănțeni, două dintre localurile celebre din Constanța s-au ales cu amenzi!

Greu cu legea antifumat în orașul de la malul mării! În ciuda atenționărilor oamenilor legii, patronii de localuri permit fumatul chiar dacă este încălcată prevederea legală adoptată în urmă cu un an. Recent, două pub-uri din Constanța au fost “vizitate” de polițiștii constănțeni. “În urma controalelor efectuate la punctele de lucru situate în Constanța, Piața Ovidiu, nr. 2C," Racing Pub", pendinte S.C. Viperoom S.R.L. și Bulevardul Mamaia, nr. 324," Kuydo Cafe", pendinte S.C. Valgab Paty S.R.L., societățile comerciale au fost sancționate contravențional conform art. 10, lit. b din Legea 349/2002 completată cu Legea 15/2016”, au transmis reprezentanții Poliției Locale.

De precizat că în perioada aprilie 2016- februarie 2017, polițiștii locali constănțeni au aplicat un număr de 25 de sancțiuni contravenționale în valoare de 150.000 de lei. Vizate au persoanele juridice care administrează spațiile în care fumatul este interzis conform legii. Astfel, 20 de operatori economici se aflau la prima abatere, iar ceilalți 5 la cea de-a doua abatere. Sancțiunea pentru prima abatere este de 5.000 de lei, pentru o a doua abatere se ridică la 10.000 de lei și suspendarea activității până la remedierea situații, iar pentru a treia abatere consecutivă se aplică o sancțiune în valore de 15.000 de lei și închiderea imediată a unității în cauză.

Diana NEAȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La Bel Ami se fumeaza marijuana pe terasa
1
0
la racing patronu e arab ce treaba au machedonii? sunteti cam prosti si invidiosi ca alti se descurca si voi ca mancati dintre degetele de la picioare
1
2
Sa fumeze la ei acasa
3
0
Ma cam pis pe legea asta oricum de tot cacatul. Cine este fumator si vrea sa fumeze,o face. Mai degraba s-ar fi luat masuri impotriva importurilor de alimente imbibate cu chimicale,pe care le halesc si nefumatorii,ba chiar si copiii. Nu toti au cunostinte solide de chimie alimentara,de biologie,nutritie,ca ar fi tot poporul unul de medici. Fiecare cu treaba lui. Chiar si la nivel de informare generala,este greu sa tii pasul cu otravurile bagate in mancarea noastra,probabil chiar cu scopul de a ne ucide,nu doar cel de castig financiar. Hai sa ne cacam pe noi cu fumatul,ce sa zicem de cubanezi ?
2
3
hai baaa sa-i eutanasiem pe machidoni
6
0
Ba, faceti stanga cand iesiti din primarie si o sa dati peste Bueno unde iti aduc si scrumiera
9
0
Nu amendate, inchise 2-3 luni, ca sa simta
9
2
toate afacerile sunt patronate de persoane care nu sunt aromani deci nu inteleg comentariile pline de frustrare. malul din tabacarie tot aromanii l-au facut nu? oare replica cat mai accepta astfel de comentarii ??
3
7
Muriti de invidie...machidonii la putere
4
13
Dar Crazy si Enturage? E fum de il tai cu cutitul! Merge primarul acolo sa fumeze si ar trebui sa il amendeze si pe el!
7
2
Dar unde nu se fumeaza, daca ISU ar fi mai activi ar descoperi ca si in alte locuri se fumeaza, inclusiv institutii.Oare cand romanii vor intelege ca trebuie sa respecte legea.
9
1
o jigodie fost angajat la antifrauda
10
3
nevasta patronului o parvenita.
10
0
nenorocitul de patron al acestei cafenele, un fost comisar de garda financiara care a jecmanit toti pietarii cu spagi isi spala banii negri prin aceasta cafenea.un nenorocit care trebuia sa faca puscarie.dar deh, prieten cu baietii spagari de la I.S.U. ca acolo se funeaza de cand a intrat legea in vigoare si acum este prima amenda
15
2
la machedoni nu exista lege decat profit si cum toti cocalarii si pocnitorile fumeaza de rup o bodega fara fumat n-are profit plus ca doar fraierii respecta legea in romanika
15
4
bRAVO , HAI CA SE POATE FALIMENT SA LE DEA IN MORTII LOR DE MACHEDONI , SA I VEDEM CUM ISI PUN FUNIA LA GAT .
17
7

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614