REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

NERVI în coaliție: liderii ALDE, atac la Olguța Vasilescu

NERVI în coaliție: liderii ALDE, atac la Olguța Vasilescu

Replica API 18 iulie 2018 | 02:40 418

Deputatul Varujan Vosganian, purtător de cuvânt al ALDE, a declarat luni că va trebui discutată în coaliţie chestiunea unor drepturi privind vechimea în muncă, subliniind că iniţiativa deputatului Alexandru Băişanu care propunea ca armata, facultatea, masteratul şi doctoratul să fie considerate vechime în muncă a primit aviz negativ din partea Guvernului, însă ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, se "laudă" cu un act normativ pe aceeaşi temă.

"O altă temă interesantă şi care va trebui discutată cu colaboratorii noştri din PSD (...) este chestiunea unor drepturi privind vechimea în muncă. Este interesant că, pe de-o parte, propuneri legislative ale colegilor noştri sunt refuzate de către Guvern prin punct de vedere negativ, iar, pe de altă parte, miniştri de resort se laudă în public că vor face acte normative pe aceeaşi temă", a spus Vosganian, la Parlament, catalogând această situaţie drept "anecdotică".

La rândul său, deputatul ALDE Alexandru Băişanu a precizat că în urmă cu mai bine de o lună a depus proiectul prin care propunea ca armata, facultatea, masteratul şi doctoratul să fie considerate vechime în muncă, arătând însă că iniţiativa a primit aviz negativ din partea Guvernului.

"Acum câteva zile, am auzit-o pe doamna Lia Olguţa Vasilescu, ministru de resort, spunând exact acelaşi lucru pe care îl propuneam eu printr-o lege că îl va face pe baza unei ordonanţe de urgenţă cu toate că la legea mea s-a dat pur şi simplu aviz negativ. În acest sens trebuie să clarificăm un lucru: propunerea este o propunere ALDE făcută de mine alături de colegi de-ai mei din ALDE. Dacă doamna Olguţa Vasilescu a dat aviz negativ legii tocmai să o treacă prin OUG este o chestie destul de dubioasă şi neclară. Cred că era firesc să purtăm o discuţie, se putea retrage această propunere legislativă şi sprijineam cu toate forţele ca această propunere legislativă să apară ca ordonanţă de urgenţă. Am cere mai multă colaborare între noi şi domniile lor pentru că, până la urmă, lucrăm împreună pentru binele societăţii româneşti şi al celor care plătesc taxe şi impozite în România", a afirmat Băişanu.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar ce pretentii sa avem de la aceasta mahalagioaica?
1
0
Vulvuta daca a tras o raspinca zice ca stie ea mai bine ,@08.26 Acum ,cum ti-o fi norocul!
4
1
dar de ce aia din armata sa iasa la pensie cu zece ani mai devreme si noi cei am pierdut aproape doi ani cu stagiul militar sa nu beneficiam de nici un avantaj?
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614