REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.8° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Nesimţire fatală: şoferii de camioane te pot ucide pe şoselele municipiului

Nesimţire fatală: şoferii de camioane te pot ucide pe şoselele municipiului

Replica API 29 ianuarie 2013 | 00:00 126

Ce amenzi iau poluatorii de pe betoniere

Ce amenzi iau poluatorii de pe betoniere

Şoselele din Constanţa nu mai prezintă nici o siguranţă, o simplă "cursă" prin judeţ dovedindu-se un adevărat slalom printre pericole. Pe lângă şoferii teribilişti, neatenţi sau amatori de alcool la volan, cei ce doresc să ajungă în siguranţă la destinaţie mai au de trecut un hop. Este vorba despre autovehiculele care transportă marfă şi care, din câte se pare, nu fac acest lucru conform legii. Spre exemplu, în ziua de vineri, 25 ianuarie, pe podul IPMC din municipiu o basculantă ce transporta nisip şi bolovani se deplasa fără probleme chiar dacă punea în pericol participanţii la trafic, care se aflau în coloană.

În plus, carosabilul umed era un pericol în plus, nerealizat, din câte se pare, şi de şoferul basculantei. Ca atare, la o frână mai bruscă, o tragedie se putea întâmpla, autoturisme ce rulau regulamentar putându-se face armonică. Despre acest lucru, oamenii legii din cadrul Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliţie Constanţa, spun că se vor lua măsurile de rigoare. "Nu se poate circula astfel. Trebuie să asigure marfa indiferent care ar fi ea. Chiar dacă e fier vechi sau altceva, trebuie să o asigure astfel încât să nu se verse, să nu ajungă pe partea carosabilă. Nerespectarea acestui lucru, reprezintă o contravenţie", a declarat, pentru "Replica", Tudorel Dogaru, şeful Biroului Accidente din cadrul Serviciului Rutier Constanţa, care a menţionat şi faptul că se vor lua toate măsurile în ceea ce priveşte cazul de faţă. Cât despre sancţiunile aplicate, oamenii legii sunt cu ochii în patru pentru a preveni tragediile date de astfel de transporturi, însă, cele mai dese sunt în cazul betonierelor.

Şi şoferii de betoniere o "comit"

"În ultima perioadă s-au aplicat sancţiuni doar în cazul betonierelor, pentru că s-a scurs material din cifă şi au murdărit carosabilul, pentru că avem această atribuţie, de a sancţiona pe cei ce murdăresc partea carosabilă cu diferite substanţe, materiale. Spre exemplu, în cursul anului 2012 s-au aplicat în jur 12 sancţiuni", a declarat Daniel Bratu, şeful Poliţiei Locale. Însă, mare grijă, amenzile aplicate pot uşura bine buzunarul celor ce încalcă legea, fiind vorba de suma cuprinsă între 400 şi 1.000 de lei pentru persoanele fizice, şi de la 500 la 1.500 pentru persoanele juridice, în ceea ce priveşte murdărirea părţii carosabile.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369