REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

NESIMŢIREA la cote maxime! Şoferii au trasnformat trotuarele în locuri de parcare

NESIMŢIREA la cote maxime! Şoferii au trasnformat trotuarele în locuri de parcare

Replica API 3 septembrie 2016 | 23:14 325

Este incredibil ceea ce se întâmplă pe străzile Constanței! Cum este posibil ca în secolul XXI să ne înțelegem mai bine cu animalele decât cu oamenii. Ne referim aici la conducătorii auto din orașul Constanța care au ajuns la limita nesimțirii. Trotuarele din oraș au fost acaparte de autoturisme, iar pietonii merg pe stradă. Da, se întâmplă în orașul de la malul mării.

Unii şoferi nu au nici un fel de bun simț, astfel, parchează după cum îi taie capul. În mod normal nu ai voie să parchezi pe trotuar dacă nu lași spațiu suficient pietonilor, dar pentru că nu sunt destule locuri de parcare, staționarea pe trotuar a devenit ceva la ordinea zilei. Problema este că șoferii nu se gândesc și la pietoni și preferă să parcheze autoturismul cât mai aproape de clădiri. În tot acest timp, pietonii circulă pe șosea, riscând să fie acroșați în orice moment. Constănțenii au surprins câteva mașini parcate alandala prin oraș și le-au postat pe vestitul grup „Parchez ca un Bou”. Mesajul constănțenilor este destul de dur și susțin că nu este normal așa ceva. „Și eu pe unde merg? Pe stradă nu? Și dacă mă lovește mașina ce fac? Cine este vinovat?”, a scris Mihai. T. Potrivit Codului Rutier, articolul 72, litera 7: „Este interzisă ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate, iar când aceasta este permisă, conform indicatoarelor sau marcajelor, lăţimea minimă a trotuarului lăsat la dispoziţia pietonilor trebuie să fie de cel puţin un metru“. Cu alte cuvinte, Codul Rutier spune că un şofer poate parca pe trotuar doar dacă acolo există, mai întâi, un indicator rutier cu parcarea permisă şi dacă lasă minimum un metru distanţă între maşină şi marginea opusă a trotuarului. Pentru ca acest Cod Rutier să poată fi pus în aplicare a fost nevoie de aprobarea HG nr. 1391/2006, adică „Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. La articolul 142, litera n se arată: „Se interzice oprirea voluntară a vehiculelor pe trotuar, dacă nu se asigură spaţiu de cel puţin un metru pentru circulaţia pietonilor“.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614