REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Netflix îi răspunde lui Spielberg pe tema filmelor produse de platformele de streaming şi selecţionate la Oscar

Netflix îi răspunde lui Spielberg pe tema filmelor produse de platformele de streaming şi selecţionate la Oscar

Replica API 6 martie 2019 | 00:00 325

Platforma digitală Netflix şi regizorul Steven Spielberg s-au înfruntat zilele acestea pe tema filmelor produse de platformele de streaming (difuzare online) şi selecţionarea lor la premiile Oscar, relatează marţi EFE.

Netflix a publicat duminică pe contul său de Twitter un răspuns legendarului cineast american care s-a arătat contrar selecţionării la Oscar a filmelor care nu sunt lansate în cinematografe şi destinate mai degrabă vizionării în comoditatea propriului cămin.

"Ne încântă filmele. Şi mai este ceva care ne încântă: accesul oamenilor care nu îşi pot permite întotdeauna să meargă la cinema sau care trăiesc în localităţi fără cinematografe, să permitem tuturor şi din toate locurile să se bucure de o premieră şi să oferim totodată regizorilor mai multe căi pentru a ne împărtăşi arta lor", a scris Netflix.

"Aceste lucruri nu se exclud unele pe altele", a precizat platforma de streaming.

Platforma online a răspuns astfel unei informaţii publicată de portalul Indiewire care asigura că Spielberg va încerca să impulsioneze schimbări la Academia de film americană (Academy of Motion Picture Arts and Sciences - AMPAS) pe tema filmelor produse în 'streaming' şi participarea lor la Oscar.

Regizorul american doreşte ca filmele produse de platformele de streaming, precum "Roma", realizat de Netflix şi care a câştigat trei premii Oscar duminica trecută, să nu mai fie nominalizate la ediţiile viitoare ale galelor organizate de Academia de de la Hollywood.

Steven Spielberg îşi va prezenta argumentele în faţa unor colegi de breaslă la apropiata reuniune anuală a Consiliului Guvernatorilor din cadrul AMPAS, unde renumitul cineast american va propune o schimbare a regulamentului instituţiei, prin care să interzică serviciilor de streaming, precum Netflix, Amazon şi Hulu, să mai concureze la premiile Oscar dacă producţiile lor nu intră mai întâi în circuitul cinematografic.

"Steven crede cu fermitate în diferenţele care există între sistemul de streaming şi sistemul cinematografic", a declarat un reprezentant al companiei sale de producţie, Amblin Entertainment."

Spielberg face parte din Consiliului Guvernatorilor din cadrul AMPAS, care reglementează funcţionarea instituţiei. Susanne Bier, Kimberly Peirce şi Spielberg sunt cei trei reprezentanţi ai breslei cineaştilor în acest consiliu al Academiei din care mai fac parte, de asemenea, actori, regizori de imagine, responsabili cu castingul sau producători.

Spielberg, care şi-a exprimat de nenumărate ori refuzul faţă de servicii de streaming precum Netflix a susţinut filmul 'Green Book' la actuala ediţie a premiilor Oscar, unde lungmetrajul a câştigat trei statuete: cel mai bun film, cel mai bun scenariu original şi cel mai bun actor într-un rol secundar (Mahershala Ali).

'Green Book' s-a impus la categoria regină în faţa filmului 'Roma', al cineastului mexican Alfonso Cuarón produs de Netflix şi care primise 10 nominalizări la Oscar, fiind recompensat în final cu trofeul pentru cel mai bun regizor, cea mai bună imagine şi cel mai bun film străin.

Dacă 'Roma' ar fi câştigat Oscarul pentru cel mai bun film ar fi fost pentru prima dată când o producţie de streaming, în acest caz Netflix, ar fi fost recompensată cu cel mai râvnit dintre aceste premii cinematografice.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218