REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Nici coronavirusul nu-l sperie! Mitică Popescu a revenit la TVR 2

Nici coronavirusul nu-l sperie! Mitică Popescu a revenit la TVR 2

Replica API 28 mai 2020 | 00:00 1677

Maestrul scenei româneşti, Mitică Popescu (83 de ani), s-a întors, după perioada de izolare, la cârma emisiunii „D’ale lu Mitică” (TVR 2), cu noi reportaje realizate pe uliţele ţării de amuzantul său coleg, reporterul Marian Marin. Filmările se desfăşoară, din 24 mai, în condiţii speciale, din cauza pandemiei de coronavirus.

Mitică Popescu

Românul face haz de necaz, chiar la vreme de pandemie. Mitică Popescu (83 de ani), prezentatorul producţiei „D’ale lu Mitică”, a revenit pe platourile de filmare, unde acum se munceşte în condiţii speciale de igienă şi de protecţie sanitară. Şi reporterul Marian Marin a ieşit din izolare şi, la 66 de ani, va relua interviurile realizate pe uliţele din provincie. Au fost înregistrate câteva ediţii ale emisiunii, iar miercurea viitoare vor mai filma încă una. Îndrăgitul actor este şi acum un munte de energie şi este foarte încântat de reluarea filmărilor.

Mitică Popescu, în „Moromeții” (1987)

„Mitică Popescu s-a bucurat că a revenit la muncă, chiar şi în aceste condiţii, pentru că a stat acasă şi a vorbit cu prietenii la telefon. La revenirea pe platourile de filmare a trebuit să respectăm reguli stricte, să folosească masca şi să îşi dea regulat cu dezinfectant pe mâini. La fel, şi colegul său, Marian Marin. Când a ieşit pe teren a stat la distanţă de oameni şi a purtat mască la interviuri”, ne-au spus surse din Televiziunea Română.

Actorul este pensionar, iar colaborarea de la TVR 2 îi rotunjeşte elegant veniturile pentru cele necesare. Din păcate, pentru partea a doua din pelicula „Moromeţii”, regizată de Stere Gulea, el nu a mai filmat.

Mitică Popescu, reporterul Marian Marin, realizatorul Cristian Vlad şi producătoarea Liliana Vlad lucrează în această formulă de aur din 1999, iar „D’ale lu’ Mitică“ este una dintre cele mai longevive producţii din mass-media. Sute de scrisori şi tot atâtea poveşti ale oamenilor necăjiţi au ajuns în această perioadă în redacţia postului public.

Mitică Popescu, Marian Marin

Reporterul Marian Marin, fără frică şi cu inconfundabila lui pălărie, s-a deplasat până în cele mai îndepărtate cătune ale României pentru a aduce pe micul ecran problemele sătenilor. Mitică este încântat de acest loc de muncă: „Cu Televiziunea Română am colaborat extraordinar. În 1995 am avut chiar un show care s-a bucurat de succes. Au mai urmat încă patru spectacole, în 1996, scrise de Ovidiu Dumitru – unde aveam invitaţi. Două ediţii le-am făcut cu Iurie Darie, ultimul fiind pentru Revelionul '96-'97. Din 12 decembrie 1999 prezint „D’ale lu Mitică“, la TVR 2, alături de aceeaşi echipă. Cristi Vlad îmi scrie textele, iar Marian Marin este reporterul emisiunii. Pe adresa noastră vin foarte multe scrisori, ceea ce mă bucură că oamenii încă înţeleg hazul de necaz”, a povestit Mitică Popescu.

Îi e dor de poveştile cu prietenii

Fotoreporterii “Click!” l-au surprins adesea pe Mitică Popescu în timp ce savura o cafea şi o pipă pe terasa din Floreasca, alături de prietenii săi. După aproape 50 de ani de muncă, actorul are o pensie mică, dar nu pare afectat. Cu o jachetă gri şi cu o cămaşă albă, actorul a petrecut trei ore la cârciumă şi a dezbătut aprins diverse subiecte, în special din fotbal şi din politică. Imaginile parcă au reînviat celebra scenă ”Poiana lui Iocan” din romanul ”Moromeţii”, al lui Marin Preda, în care ţăranii se adunau în “miniparlamentul” sătesc pentru a dezbate ultimele noutăţi: ”Cu nea Mitică suntem prieteni de familie. Vine aproape zilnic aici. Dacă vreţi să-l vedeţi sau să-i cereţi un autograf, puteţi trece pe aici”, zâmbeşte doamna care-i aduce la masă ţapul de bere şi o pipă, scrie click.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La cat mai multi ani de viata si, de ce nu, de activitate! Astfel de articole merita citite, astfel de personalitati merita promovate!
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614