REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Nici o şedinţă fără scandal la Mangalia! Împrumutul solicitat de primar A DECLANŞAT NEBUNIA!

Nici o şedinţă fără scandal la Mangalia! Împrumutul solicitat de primar A DECLANŞAT NEBUNIA!

Replica API 25 septembrie 2017 | 00:00 309

Consilierii PSD şi ALDE îl acuză pe Radu că împovărează bugetul, edilul îi numeşte „mincinoşi” şi „manipulatori”

Consilierii PSD şi ALDE îl acuză pe Radu că împovărează bugetul, edilul îi numeşte „mincinoşi” şi „manipulatori”

Cristian Radu

Nu se face pace la Mangalia. Consilierii PSD, ALDE şi PMP continuă războiul cu primarul liberal al municipiului, Cristian Radu. PSD Mangalia a anunţat, prin intermediul unui comunicat de presă, că aleşii locali nu vor vota proiectul iniţiat de edil, privind contractarea unui împrumut, consilierii social-democraţi afirmând că „un bun manager ar căuta astfel de fonduri nerambursabile, nu s-ar îndatora în condiţiile în care, în statisticile Ministerului de Finanţe, Mangalia ocupă deja un ruşinos loc II în topul datoriilor!”. În replică, primarul Cristian Radu îi acuză pe reprezentanţii PSD Mangalia şi ALDE de „manipulări şi minciună”. Împreună, PSD, ALDE şi PMP au 8 consilieri la Mangalia, din totalul de 19. Este de aşteptat, aşadar, ca proiectul să treacă, având în vedere ceilalţi 11 consilieri care susţin iniţiativele lui Radu.

„Reprezentanţii PSD Mangalia în Consiliul Local s-au declarat solidari în încercarea de a bloca o nouă tentativă a primarului Radu Cristian de aîmpovăra orraşul cu o datorie de peste 13 milioane de euro. La anunţata şedinţă a Consiliului Local Mangalia, care va avea loc marţi, consilierii PSD vor vota NU la propunerea numărul 4, privind contractarea unui împrumut în valoare de 13 milioane de euro.

Împrumutul va fi rambursat în următorii 12 - 15 ani, astfel în primii 3 ani municipalitatea va plăti câte 500.000 euro pe an, urmând ca restul datoriei să atingă colosala cifră de 2 milioane de euro pe an. Un simplu calcul matematic arată că oraşul va rambursa, cu tot cu dobânzile aferente, 21 de milioane de euro, deci o sumă cu o treime mai mare decât cea contractată (…)”, se arată în comunicatul PSD, care completează astfel declaraţiile reprezentanţilor ALDE pe acest subiect.

În replică, primarul Cristian Radu a transmis: „Coaliţia minciunii şi dezinformării (PSD-ALDE) se opune proiectelor de modernizare a infrastructurii şi asfaltare a străzilor din Mangalia. Cele doua partide au procedat la fel şi în iarna anului 2015, când au blocat in Consiliulul Local finalizarea proiectelor cu finanţare UE - Parcul Evergreen şi Aleea Teilor, doar pentru ca cele doua investiţii să nu fie realizate de primar, până la alegerile din 2016. Aceleaşi partide au refuzat să aprobe un sprijin financiar din partea Guvernului, pentru ca apoi să arate cu degetul către primar, ca nu are bani sa întreţină oraşul.

Pentru a face investiţii, orice primărie apelează la surse externe, cum ar fi fonduri UE, guvernamentale sau împrumuturi. In Mangalia, sunt in derulare proiecte cu finanţare de la Guvern şi sunt în curs de implementare proiecte cu fonduri UE. Totuşi, pentru a acoperi toate nevoile comunităţii, în primul rând cele legate de infrastructura, au fost făcute demersuri pentru contractarea unui împrumut cu o dobânda redusă, de aproximativ 1%.

Banii vor fi folosiţi exclusiv pentru proiecte aprobate în prealabil de CL, cu maximum de transparenţă. Atenţie: nu va exista nici o presiune pe bugetul local, iar cetăţenii nu vor plăti impozite sau taxe mai mari. Orice locuitor al Mangaliei vrea sa asfaltam străzile, să modernizăm Casa de Cultură sau să redeschidem cinematograful Pescăruş. Singurii care nu vor sunt politicienii PSD-ALDE, din motive strict electorale: sa puna primarului bete-n roate, chiar dacă atacurile lor se răsfrâng direct asupra comunităţii”, susţine edilul.

„De altfel, demagogia acestor politicieni este fără margini. In loc sa blocheze un împrumut pe care Primaria Mangalia l-ar putea lua, in cele mai bune condiții bancare din ultimii 10-15 ani, consilierii PSD-ALDE ar trebui sa explice public ce împrumuturi s-au luat in 2001 și 2006, la ce dobânzi și mai ales ce au făcut cu banii.

Chiar unii dintre actualii consilieri s-au înfruptat din acei bani, "construind" barăci pentru infractorii orașului, aduși in Mangalia pentru voturi, de un fost primar. Locuitorii Mangaliei trebuie sa afle adevarul, nu sa fie mintiti la nesfârșit. Inca din 2013, când am racordat orașul la rețeaua de gaze, au mințit ca am îngropat o butelie. Anul trecut, in campanie, un pseudo-politician PSD, făcut consilier "noaptea, ca Hoții", scotea lumea in strada, pe Facebook, cu celebra minciuna a "zidului de 3 metri" de pe Aleea Teilor. Cat masoara, de fapt, acel zid?

Același politruc a dezinformat lumea ca plătim 1,2 mil. Euro pe un proiect la care contribuția totala a Primăriei Mangalia este de numai câteva mii de euro, pe doi ani. Cum sa mai creadă cineva in manipulările PSD-ALDE, când ei au vândut iluzii ca fac apa 1 leu, iar apoi au votat cu doua mâini MAJORAREA prețului la apa. Fac apel la cetățenii de buna credință ai Mangaliei, sa nu plece urechea la intoxicările unor politicieni care, pentru interesele lor, au fost in stare sa lase orașul in frig, in miezul iernii, iar acum folosesc frânturi de adevăr pentru a construi un imperiu al minciunii, dezinformarii și manipulării politice”, mai declară Cristian Radu.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Te sustin pana mor Raducule. Mor toti de ciuda ca vrei sa faci ceva. Rusine ciumei rosii
1
0
Au crescut salariile in primarie?!
1
1
Eu zic sa-ti vezi de santierul unde lucrezi.Esti departe de subiect....
0
2
ce tot vorbeste tembelul asta de fonduri ue, nu vrea sa ia niciun ban european ca vine OLAFUL, si-l verifica, minte rusinos ca acceseaza fonduri ue. Fata de alti primari din judet nu are niciun proiect. Vrea doar de la banci si guvern de unde nu este verificat ce face cu banii, ca astfel sa dea la firmele acolitilor.Camera de conturi nu a luat nicio masura cu privirea la fraudele gasite la descarcarea de gestiune dupa primul mandat. Defapt el a plecat si a predat, el venit si a preluat . Curat, murdar,..
2
2
Te sustin pana mor Raducule. Mor toti de ciuda ca vrei sa faci ceva. Rusine ciumei rosii
4
4
Mda.. e sevraj mare de cand Radu a inceput sa desteleneasca orasul si sa-l faca frumos pt cei ce-l merita. Pana acum, gasca vesela se plangea ca nu are parcuri, alei, trotuare, asfalt si cum a gasit Radu solutia, cum i-a ars la pipota pe demagogi. Eu, simt pe pielea mea ca acum traiesc si eu ca si aia ai lui Iorgus care au inceput sa faca foamea si urla . Asta-i normalitate, putorilor, ca un primar sa faca proiecte pt toti nu doar pt slugoi si gasca de bogati dar inculti si lacomi.Ozzy- ia-ti pastilele, Leo - canta la alta masa, Moroiene - stai in cuc. Da-i inainte, Radule, suntem cu tine .
6
1
Radu, smecherul judetului.
4
3
Cand lucrezi cu fonduri europene,este foarte greu sa furi. Lucrarile se fac mai bine si totul este controlat,verificat. Daca mergi pe imprumuturi rambursabile de comunitate pe ani de zile,alimentezi firmulite de familie,gasti de interlopi ,faci lucrari de tot cacatul care se destrama mult inainte de a fi achitate datoriile,deci rezolvi doar bani pentru niste burtosi si prieteni de-ai lui Beinur sau alte imputiciuni din jurul celor ca el. Normal pentru toti sa nu existe incredere in imprumuturile astea,nu avem precedente pozitive si deci mai bine cu acele fonduri nerambursabile.
5
4
Aveti grija baieti, e omul serviciilor. Cum putea sa ajunga unul ca asta primar? Hot, ii cara saptamanal sacosi de bani lui Blejnar, escroc, are dosar pt luare de mita lasat in uitare si cu probleme psihice evidente
8
5
Mafia PSD-alde si-a scos postacii la interval. Unul din ei e un fost apevist, burtos si betiv, mihalache, sotul directoarei de la liceul Callatis. A fost consilierul primarului acum cativa ani, dar a fost dat afara ca duhnea a posirca si facea avansuri colegelor.... Sa stie lumea cine scris p-aici
12
5
Un MINCINOS ORDINAR , hot , talhar la drumul mare , el , fratii ANGELESCU , fratii LUC , MITRANA si altii adusi de talharul asta sa distruga tot la Mangalia RUSUNEEEEEEE
10
8
Felicitari Dnule Radu Cristian !
9
9
Brailoiu 2
3
10
ba nenorocitule cartierul dobrogea 2 nu are canalizare cablu tv nu mai zicem de strazi ai nenorocitul orasul e gaurit tot si nu mai este reparat ai asfaltat doar sa ajungi la tactu in rest ????blestemat sa fii cancerosule tu si familia ta
10
9
Domnule primar nu imprumutati odata cu acei bani si ani din viata noastra? Dvs si toti primarii de felul acesta care gajeaza de fapt cu viata noastra!
9
8
Ia frate, banii si lasa-ne!!! Dar pleaca odata pentru totdeauna, si bucura-te de mostenirea soacra-tii!
4
9
Lasati-l, ma, sa imprumute, macar sa nu plece cu mana goala....
6
11

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614