REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Nicoara si l-a luat avocat pe fostul comandant al Politiei Cernavoda

Nicoara si l-a luat avocat pe fostul comandant al Politiei Cernavoda

Replica API 27 octombrie 2010 | 00:00 758

In procesul in care fostul manager este acuzat de furtul unui laparoscop,

In procesul in care fostul manager este acuzat de furtul unui laparoscop,

Angajaţii Spitalului Orăşenesc Cernavodă au avut parte de o zi agitată. Citaţi în procesul fostului manager Cristian Nicoară, cercetat pentru delapidare, aceştia au aşteptat marţi ore întregi pe holurile instanţelor de judecată să le vină rândul pentru a oferi date despre componentele aparatului pentru explorarea viscerelor abdominale, dispărute fără urmă din spital. Cristian Nicoară, principalul suspect în acest caz, cu toate că şi-a susţinut nevinovăţia în faţa poliţiştilor, a ajuns pe mâna justiţiei. Chiar şi în aceste condiţii, Nicoară nu ţine cont de termenele de judecată şi evită să răspundă întrebărilor incomode referitor la laparoscop. Din acest motiv şi-a angajat cel mai destoinic avocat. Aşa se face că interesele lui Nicoară au ajuns să fie reprezentate în instanţă de controversatul Cornel Popovici, fostul comandant al Poliţiei Cernavodă.

"De la ora 09.00 am aşteptat să-mi vină rândul să vorbesc şi abia la ora 18.00 am reuşit să plec spre casă. În tot acest timp am mâncat doar trei covrigi", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, Aurora Dinică, fosta directoare economică a unităţii sanitare, citată ca martor în acest caz alături de dr. Andrei Andrei, fostul manager a spitalului, soţia sa Beatrice Ioana Andrei, Valentina Marin, Laura Dumitrescu şi Beazit Memet. Confom actualului manager al Spitalului Cernavodă, Gelu Coca, situaţia laparoscopului până în prezent nu a fost clarificată. "Lipsesc anumite piese de la laparoscop fără de care aparatul nu poate funcţiona. Monitorul laparoscopului nu există în spital. Identificarea pieselor lipsă nu a putut fi făcută până în prezent pentru că firma care a montat iniţial laparoscopul nu a dat curs solicitărilor noastre de a ne ajuta", susţine Coca. Reamintim faptul că în faţa poliţiştilor, fostul manager al unităţii sanitare, a declarat la începutul anului că laparoscopul nu a fost furat din unitatea medicală, dar că o parte din componentele aparatului au fost împrumutate cadrelor medicale din cadrul Spitalului Municipal Mangalia pentru efectuarea intervenţiilor chirurgicale. Declaraţiile acestuia au fost infirmate de medicii din sudul litoralului, care au răspuns Poliţiei Cernavodă că nu aveau motive să preia laparoscopul sau anumite componente ale aparatului de la o altă instituţie, în condiţiile în care Spitalul Mangalia are în dotare un astfel de aparat medical. Cert este faptul că în urma cercetărilor poliţiştii au declarat că cele mai importante piese din laparoscop au fost găsite asupra medicului Cristian Nicoară, fapt pentru care acum acesta va trebui să răspundă cum a intrat în posesia lor şi să explice de ce acestea nu se aflau la spital. Vom reveni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614