REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.3° Constanța Mar., 21 Mar. 2023
Anul XX Nr. 6309
6.3° Constanța Marți, 21 Martie 2023 Anul XX Nr. 6309

NICOLA doarme liniştit! Terenul pe care vrea să ridice un MASTODONT nu REVINE la Spitalul CFR

NICOLA doarme liniştit! Terenul pe care vrea să ridice un MASTODONT nu REVINE la Spitalul CFR

Replica API 29 octombrie 2020 | 23:22 3793

Terenul de 6000 metri pătraţi aflat în spatele Spitalului CFR Constanţa, situat pe bulevardul 1 Mai a făcut obiectul unui dosar civil aflat pe rolul Tribunalului Constanţa, speţă în care unitatea medicală are calitatea de reclamant, iar Municipiul Constanta prin Primar, Consiliul Local, Statul Roman prin Ministerul Finanțelor Publice şi Ministerul Transporturilor au calitatea de pârâţi. Conducerea spitalului a acţionat în instanţă instituţiile în vederea recuperării terenului care, cândva, s-a aflat în administrarea unităţii, cu titlu de folosinţă gratuită. Radu Mazăre, pe vreme când era primar, a decis ca terenul să-l predea unităţii sanitare cu titlu de folosinţă gratuită, însă, câţiva ani mai târziu, acesta a fost luat, tot la dispoziţia fostului edil. În timp ce unitatea spitalicească se chinuie să recupereze imobilul, proprietarul terenului a demarat procedurile în vederea ridicării unui bloc cu 8 etaje. Investitorul este Cristian Nicolae Nicola.

foto: terenul din spatele Spitalului CFR

În perioada în care primar al Constanţei Radu Mazăre, în baza unei hotărâri de Consiliu Local, s-a aprobat darea în folosinţă gratuită a terenului în suprafaţă de aproximativ 10.000 mp situat în spatele Spitalului Clinic CF. În anul 2009, a fost aprobată hotărârea de consiliu privind retragerea dreptului de folosinţă gratuită a Spitalului CF Constanţa pentru terenul în suprafața de 6092.27 mp, situat pe bulevardul 1 Mai nr. 5-7.

Tomis Park 1 - Ad.
Tomis Park 1 - Ad.

Foto: hotărâre de consiliu privind retragerea dreptului de folosință a terenului

Diferenţa, pe care este construită clădirea, rămânând la Spitalul CF. Între timp, în 2015, terenul a fost vândut unor persoane fizice, potrivit unor surse. În urma unor controale amănunţite ale instituţiilor statului, s-a dispus recuperarea, de către spital, a terenului în cauză. Pe 1 iulie 2019, conducerea unităţii a deschis acţiune în instanţă, solicitând revendicarea terenului și anularea hotărârilor de consiliu care au vizat terenul în cauză. În timp ce unitatea spitalicească se chinuia să recupereze terenul, proprietarul a demarat procedurile pentru ridicarea unul bloc cu 8 etaje. Investitorul Cristian Nicolae Nicola a solicitat, de la Primăria Constanța, certificatul de Urbanism în vederea construirii imobilului locuințe colective S+P+8E-spațiu comercial la parter, birou profesiuni liberale la etajul 1”. Administrația locală nu i-a dat undă verde, deoarece conform prevederilor P.U.G., este necesar elaborarea unui plan urbanistic zonal.

Spitalul a pierdut procesul cu instituţiile statului

Iată că, între timp, procesul a ajuns la final, însă soluția nu este favorabilă unității medicale. Pe 19 octombrie, Tribunalul a respins cerere Spitalului Clinic Căi Ferate. Decizia nu este definitivă.

Dar cine este proprietarul terenului!

Cristian Nicolae Nicola este patronul firmei de mobilă Ruana. De câțiva ani, acesta s-a reorientat ia decis să investească și în imobiliare. Acesta intenționează să investească și în cartierul Tomis Nord.

foto: terenul din Tomis Nord

Numai că, nu a primit undă verde de la primărie, având nevoie de PUZ, deoarece terenul se află situat în două zone de reglementare urbanistică ZRL4 și ZRL5 iar Planul Urbanistic General (PUG) al Municipiului Constanța prevede că pentru edificarea construcției solicitate în zonele de reglementare ZRL4 și ZRL5 este necesară întocmirea și aprobarea unui Plan. Nicola vrea să ridice ai un bloc de 8 etaje. Numai că, vecinii s-au revoltat. deoarece imobilul ar urma să fie edificat pe spațiu verde, iar copacii vor fi tăiați.

Nicola a investit și pe strada Perlei din Constanța.

Investiţia de pe strada PERLEI

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De spatii verzi din municipiul Constanta. Speram sa cada blocul peste tine.
1
0
best justice money can buy
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
21513104736
5/49
29263182225
joker
4561015219